Sandra Sambal

Sandra Sambal

Postprzez wlodizw » 15 maja 2013, o 13:11

Próbował ktoś może Sambal z firmy Sandra i może powiedzieć czy warto kupić?

sandra-sambal.jpg


Jest w dobrej cenie w Selgrosie i zastanawiam się czy wziąć.
Wiaderko 10kg za 59,39 zł.
Do marynowania mięsiwa jak znalazł tylko nie wiem czy jest to choć trochę ostre i czy smaczne.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
trans-8-metylo-N-wanilino-6-nonenamid rządzi


Obrazek
Avatar użytkownika
wlodizw

VIP
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 2311
Images: 114
Dołączył(a): 19 kwi 2011, o 10:10
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 7
Papryki: lubię jeść i lubię jak mnie po nich piecze tu i tam...

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Re: Sandra Sambal

Postprzez Mr. Ed » 15 maja 2013, o 13:30

Heh, "sambal" jest nazwą równie precyzyjną jak "papryka chili" :)

Z objętości i ceny przypuszczam, że będzie to jakiś tańszy sambal oelek - krótko mówiąc, trochę ostry, dużo soli i octu.
.

Wysłane z mojego starego peceta z użyciem palców.

Growbox na białych LED-ach | Growlog 2014 | Growlog 2015 | Growlog 2016 | Growlog 2017
Avatar użytkownika
Mr. Ed

CHILIHEADMOD
SUPER CHILIHEAD
 
Posty: 1024
Images: 380
Dołączył(a): 16 kwi 2013, o 10:47
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 55
Papryki: 2 kilo suszu z ubiegłych sezonów

Re: Sandra Sambal

Postprzez wolek68 » 15 maja 2013, o 13:39

Zawsze można swoimi doprawić i zapasteryzować w mniejsze słoiczki.A wiaderko na sadzonke się nada :D
Avatar użytkownika
wolek68

VIP
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 1855
Images: 11
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 06:48
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 12
Papryki:

Re: Sandra Sambal

Postprzez wlodizw » 15 maja 2013, o 13:43

No właśnie ja też mogę tylko się domyślać. A głupio mi było otwierać to na sklepie aby próbować.
Opakowanie jest duże, bo jest to produkt dla gastronomii. Muszę po niemieckich kebapach się rozejrzeć, może mają to "cudo".
Cena jest baardzo przystępna ale jak się okaże, że porównywalne jest to z keczupem marki Tesco to co ja zrobię z taką ilością lichego przecieru? Ściany w domu pomaluję? Dlatego pytam czy ktoś to próbował i czy jest sens aby to przytulić.
trans-8-metylo-N-wanilino-6-nonenamid rządzi


Obrazek
Avatar użytkownika
wlodizw

VIP
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 2311
Images: 114
Dołączył(a): 19 kwi 2011, o 10:10
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 7
Papryki: lubię jeść i lubię jak mnie po nich piecze tu i tam...

Re: Sandra Sambal

Postprzez Mr. Ed » 15 maja 2013, o 13:45

Tylko czy nie szkoda zachodu?...

Osobiście uwielbiam różne sambale, w tej chwili mam w kuchni chyba sześć różnych odmian, ale sambal oelek (ulek) jest z nich zdecydowanie najmniej ciekawy, zwłaszcza w tanich wersjach. Smak zdominowany przez sól i ocet, a dla chiliheadów za mało ognia. Są lepsze wersje na rynku, ale osobiście po raz drugi już wiadra tego sosu nie kupię (wiaderko czeka na jakąś roślinkę, może w przyszłym sezonie) :)
.

Wysłane z mojego starego peceta z użyciem palców.

Growbox na białych LED-ach | Growlog 2014 | Growlog 2015 | Growlog 2016 | Growlog 2017
Avatar użytkownika
Mr. Ed

CHILIHEADMOD
SUPER CHILIHEAD
 
Posty: 1024
Images: 380
Dołączył(a): 16 kwi 2013, o 10:47
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 55
Papryki: 2 kilo suszu z ubiegłych sezonów


Powrót do Sosy i dipy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości