Cytrynówka
Napisane: 2 sty 2012, o 13:15
Produkty:
- dwie cytryny
- 250 g cukru
- pół litra spirytusu
- pół litra wody
Przygotowanie:
Szorujemy cytryny i obieramy z nich skórkę (ale tylko to żółte, to białe jest goryczkawe). Zalewamy tą skórkę wrzątkiem z cukrem. Mieszamy.
Na drugi dzień zlewamy ten syrop do butelki/karafki i dolewamy spiryt. Po przegryzieniu otrzymujemy wspaniałą cytrynóweczkę o kolorze kanarkowym.
Smacznego
- dwie cytryny
- 250 g cukru
- pół litra spirytusu
- pół litra wody
Przygotowanie:
Szorujemy cytryny i obieramy z nich skórkę (ale tylko to żółte, to białe jest goryczkawe). Zalewamy tą skórkę wrzątkiem z cukrem. Mieszamy.
Na drugi dzień zlewamy ten syrop do butelki/karafki i dolewamy spiryt. Po przegryzieniu otrzymujemy wspaniałą cytrynóweczkę o kolorze kanarkowym.
Smacznego