Pizza to nie WEGIEL... niepowinna byc czarna..
zlocisto wypieczona smakuje najlepiej.. myslisz ze moja jest niedopieczona?
to podaj zdjecia swojej pizzy, jak wyglada..ok? zobacze jaki kolor ma byc..
wlodizw napisał(a):Pizze się kupuje w pizzerii gdzie jest piec palony drewnem
wlodizw napisał(a):Pizze się kupuje w pizzerii gdzie jest piec palony drewnem a nie robi na elektrycznych tościarach.
]
Poms napisał(a):W środku pizze się przepiekają? Ten "kamień" powinien mieć dziury do odprowadzania wilgoci spod ciasta, inaczej równie dobrze możesz położyć na zwykłej blasze.
Poms napisał(a):Pizze w piecach bez termoobiegu wychodzą dość przeciętnie, ta ze zdjęć wikinga wygląda jak Michael Jackson. Podobne to się wkłada do piekarnika, a nie wyciąga. Gdzie puste w środku chrupiące bąble i zewnętrzna, zeschnięta skórka, która się łamie i kruszy. Potrzymaj trochę dłużej w niższej temperaturze. Może dało by się nieco uchylić żeby był przepływ powietrza, być może by się lepiej rumieniła. Pizza raczej się tam gotuje a potem pali, niż piecze (wniosek ze zdjęć - nie miałem czegoś takiego)
Poms napisał(a): Na plus dla tego piecyka można zaliczyć temperaturę jaką osiąga (bo osiąga, prawda? Nie są to czcze przechwałki producenta?).
Poms napisał(a):Taki piecyk widziałbym jako dopiekająco-przypalający na końcowym etapie, bo ja osobiście lubię jak pizza ma przypalone na czarno krawędzie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości