Mad Dog 357 Extreme Mustard wolek68

Co jeszcze można z papryki...

Mad Dog 357 Extreme Mustard wolek68

Postprzez wolek68 » 4 lis 2011, o 18:17

Postanowiłem zrobić sosik w stylu Mad Dog 357 Extreme Mustard.
Musztarda
1 łyżeczka chrzanu
1/2 cebuli
2 ząbki czosnku
4 Habanero Red
1łyżeczka curry(brak kurkumy)
2 łyżki oliwy z oliwek
Ocet(nie dodany)-jak ktoś lubi to prosze bardzo.
Zaprzęgamy blender do roboty i mamy Mad Dog 357 Extreme Mustard

foto 002 (Średni).jpg

foto 004 (Średni).jpg
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Avatar użytkownika
wolek68

VIP
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 1855
Images: 11
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 06:48
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 12
Papryki:

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Re: Mad Dog 357 Extreme Mustard wolek68

Postprzez wlodizw » 4 lis 2011, o 19:47

<thumright> <thumright> <thumright> Pewnie. I jeb... amerykańców i ich zjebane octowe sosy. Sam dodasz to co lubisz najbardziej i wiesz z czego to jest zrobione.
Duży + dla wolencjusza za to, że podrobił Mad Doga 357 Mustard !!!
trans-8-metylo-N-wanilino-6-nonenamid rządzi


Obrazek
Avatar użytkownika
wlodizw

VIP
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 2311
Images: 114
Dołączył(a): 19 kwi 2011, o 10:10
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 7
Papryki: lubię jeść i lubię jak mnie po nich piecze tu i tam...

Re: Mad Dog 357 Extreme Mustard a'la wolek68

Postprzez wolek68 » 4 lis 2011, o 19:52

To ile orginalny kosztuje?Mi wyszło z 3zł.za 420ml.
Avatar użytkownika
wolek68

VIP
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 1855
Images: 11
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 06:48
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 12
Papryki:

Re: Mad Dog 357 Extreme Mustard a'la wolek68

Postprzez wlodizw » 4 lis 2011, o 19:55

Opierdalaj na alledrogo.pl. tylko SHU obceń ;)
trans-8-metylo-N-wanilino-6-nonenamid rządzi


Obrazek
Avatar użytkownika
wlodizw

VIP
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 2311
Images: 114
Dołączył(a): 19 kwi 2011, o 10:10
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 7
Papryki: lubię jeść i lubię jak mnie po nich piecze tu i tam...

Re: Mad Dog 357 Extreme Mustard a'la wolek68

Postprzez wolek68 » 4 lis 2011, o 19:58

No tak hi,hi ocenie jezorem!
Avatar użytkownika
wolek68

VIP
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 1855
Images: 11
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 06:48
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 12
Papryki:

Re: Mad Dog 357 Extreme Mustard a'la wolek68

Postprzez wlodizw » 4 lis 2011, o 20:00

Wielki szacun za szybką podróbę MDM. Dużo lepsza niż oryginał! <thumright>
trans-8-metylo-N-wanilino-6-nonenamid rządzi


Obrazek
Avatar użytkownika
wlodizw

VIP
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 2311
Images: 114
Dołączył(a): 19 kwi 2011, o 10:10
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 7
Papryki: lubię jeść i lubię jak mnie po nich piecze tu i tam...

Re: Mad Dog 357 Extreme Mustard a'la wolek68

Postprzez Psyhe » 4 lis 2011, o 20:10

No ! wolek68 jakby nie patrzyć jest jednym z moich kulinarnych guru ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
Psyhe

CHILIHEADMOD
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 1809
Images: 99
Dołączył(a): 5 maja 2011, o 16:57
Lokalizacja: U królowej na kolanach
Pochwały: 6
Highscores: 3
Papryki:

Re: Mad Dog 357 Extreme Mustard a'la wolek68

Postprzez aldorn » 6 lis 2011, o 12:24

Właśnie zrobiłem sobie sos inspirowany tym przepisem.
W skład mojego sosu weszło:
Musztarda ostra (ta czeska) 350 gram
6 Red Savina Habanero
4 (+4) duże ząbki czosnku
łyżeczka pieprzu
2 łyżeczki chrzanu
Pół cebuli
jeden ciut oleju
Kolendra

W sumie to wyszedł dobry, tylko że "zepsułem" :( Na początek dałem połowę musztardy i wyszło takie jak powinno być :) ale coś mnie zmroczyło i dodałem drugą połowę...
Więc trzeba było dodać jeszcze czosnku, który lubię, a że nie znoszę carry to w to miejsce dałem pieprz i kolendrę.
Avatar użytkownika
aldorn

ROZGADANY
 
Posty: 282
Images: 11
Dołączył(a): 23 lip 2011, o 13:39
Lokalizacja: Nysa
Papryki:

Re: Mad Dog 357 Extreme Mustard wolek68

Postprzez Syndi » 23 lis 2011, o 20:44

Ja też się napaliłem na taką musztrdkę (ale nie jadłem oryginału), więc zrobiłem tak:
- musztarda delikatesowa słodka - mikado z lidla;
- łyżka oliwy;
- łyżka kurkumy;
- łyżka zielonego sproszkowanego wasabi;
- 2 ząbki czosnku;
- pół czerwonej cebuli;
- łyżka soku z limoki;
PAPRYKI:
- 1 red habanero;
- 2 orabge habanero;
- 1 zielona jalapeno;
- 5 cayenów ostrych z zalewy (zalewa z przepisu wolka);
MIX - i gotowe.
Całkiem smaczne, ale powinienem chyba użyć innej musztardy - bo delikatesowa słodka jest - więc wyszło słodko ostre.
<smierc>
Obrazek Obrazek
Avatar użytkownika
Syndi

CHILIHEADMOD
SUPER CHILIHEAD
 
Posty: 1304
Images: 52
Dołączył(a): 16 maja 2011, o 16:13
Lokalizacja: wieś niedaleko od Stolicy
Pochwały: 20
Highscores: 1
Papryki: ...są dla mnie najważniejszą przyprawą

Re: Mad Dog 357 Extreme Mustard wolek68

Postprzez V3rtyX » 23 lis 2011, o 20:53

uzyj musztardy dijon
'Królestwo Boże jest w was i wokół was... nie w pałacu z drewna i kamienia. Królestwo Boże jest w was i wokół was... nie w budynkach z drewna i z kamienia. Rozłup kawałek drewna, a będę tam
Ktokolwiek odkryje znaczenie tych prawd nie zazna śmierci.
Avatar użytkownika
V3rtyX

SUPER CHILIHEAD
 
Posty: 1302
Images: 79
Dołączył(a): 24 maja 2011, o 12:56
Papryki:

Następna strona

Powrót do Sosy, dipy, marynaty

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości