Sos-Hot Tropic Chili wolek68

Co jeszcze można z papryki...

Sos-Hot Tropic Chili wolek68

Postprzez wolek68 » 27 wrz 2011, o 11:19

-5-8 Habanero(zalezy jaką ostrość lubimy)
-1/2 ananas (pokrojony)
-1/2 magno (pokrojone)
-2 Marchewki
-3 Pomidory koktajlowe
-1 Łyżeczka soli
-4 Łyżeczki curry
-2 Łyżeczki cukru
-imbir 3-5g
-3 zabki czosnku
-Sok z 2 cytryn

Drobno posiekać czosnek i zeszklić na oliwie z oliwek.Następnie dodać pokrojone habanero, ananas, pomidory i marchew.dusić na małym ogniu 5-6 minut.Następnie do miksera i dodać Sól, curry w proszku, cukier i imbir.
Wszystko teraz spowrotem do rondla i wymieszac z sokiem z cytryny(zamiast soku z drugiej cytryny mozna dać sok pomarańczowy)
Kontynuuj gotowanie aż do osiągnięcia pożądanej konsystencji, a następnie napełnij w słoiczki.
hot tropical souce.jpg


Najlepiek podawać z krewetkami panierowanymi w wiórkach kokosowych.

Krewetki obrane z ogona
2 jajka z odrobiną soli
1 szklanki mąki
1 łyżeczka soli
1 szklanka wiórki kokosowe, rozdrobnione i słodzone

Krewetki maczamy w mące a następnie w jajku i wiórkach kokosowych osłodzonych i wrzucamy na gorący głęboki olej.
krewetki.jpg
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Avatar użytkownika
wolek68

VIP
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 1855
Images: 11
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 06:48
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 12
Papryki:

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Powrót do Sosy, dipy, marynaty

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości