Opiszę przygotowany sosik salsa, idealny do naczosów na halloween. Słodko ostry, pobudza uczucie euforii, ale jednocześnie da się naczosy popijać piwem, bez śmietanki
- 3 papryki czerwone słodkie (zwykłe takie) pokrojonych w paski, a potem kostkę
- 4 puszki pomidorów krojonych
- 4 łyżki stołowe octu winnego
- 3 łyżki cukru
Powyższe gotuję 5 minut, w miedzyczasie:
- 2 ząbki czosnku drobno siekam
- 3 trinidad scorpiony bez nasion drobno siekam
Powyższe smażę na patelni przez 5 minut,
dorzucam do gotującej się misktury.
Gotuję przez 80 minut na małym ogniu, po czym dosypuję:
- oregano
- pieprz
- kolendrę
- sól
Gotuję jeszcze około 20 minut. Nadaje się bezpośrednio do pasteryzacji.
Naprawdę dobre w smaku, czuć ostrość, ale nie ma pieprzowego aromatu.