Kiszenie chili

Co jeszcze można z papryki...

Kiszenie chili

Postprzez Pietro » 25 wrz 2013, o 12:17

Witam wszystkich.
Czy próbował już ktoś kisić chili? Szukałem informacji na forum, ale nic nie znalazłem.
Avatar użytkownika
Pietro

ŚWIEŻAK
 
Posty: 1
Dołączył(a): 25 kwi 2012, o 20:16
Papryki:

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Re: Kiszenie chili

Postprzez wlodizw » 25 wrz 2013, o 16:12

Tak. Ja robiłem kiszone cyklony.
trans-8-metylo-N-wanilino-6-nonenamid rządzi


Obrazek
Avatar użytkownika
wlodizw

VIP
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 2311
Images: 114
Dołączył(a): 19 kwi 2011, o 10:10
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 7
Papryki: lubię jeść i lubię jak mnie po nich piecze tu i tam...

Re: Kiszenie chili

Postprzez vvili » 25 wrz 2013, o 21:52

Ja w tamty roku też kisiłem cyklony. Same wyszły dla mnie mało atrakcyjne (i już więcej tak nie zrobie) natosmiast te, które były razem z ogórkami... jeszcze gorzej papryki ch*jowe i ogórki jeszcze bardziej...
Alkohol pity umiarkowanie nie szkodzi nawet w dużych ilościach.
Avatar użytkownika
vvili

MAŁOMÓWNY
 
Posty: 96
Images: 17
Dołączył(a): 27 gru 2011, o 18:07
Lokalizacja: Niepołomice/Kraków
Papryki:

Re: Kiszenie chili

Postprzez 4ndrew » 25 wrz 2013, o 22:21

Dużo lepsza do kiszenia jest cytryna.

Chili bardzo dobre jest jako dodatek do kiszonego lodu !.
Avatar użytkownika
4ndrew

CHILIHEAD
 
Posty: 840
Images: 519
Dołączył(a): 16 mar 2012, o 09:52
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 5
Papryki: omnomnom

Re: Kiszenie chili

Postprzez giebutowska » 17 paź 2013, o 13:56

I jak traci na ostrosci czy zyskuje?
Avatar użytkownika
giebutowska

ŚWIEŻAK
 
Posty: 1
Dołączył(a): 17 paź 2013, o 13:55
Papryki: jalapaeno

Re: Kiszenie chili

Postprzez blabla » 10 lis 2013, o 20:17

traci.

poza tym jak dla mnie wychodzą dobre.
Avatar użytkownika
blabla

NOWY
 
Posty: 26
Images: 0
Dołączył(a): 27 paź 2013, o 20:15
Papryki:

Re: Kiszenie chili

Postprzez BETSY74 » 25 mar 2014, o 12:13

Ja kisiłam chili, ale jakoś wydaje mi sie , że straciło swój smak, a więc to co ma w sobie najlepsze.. chociaż nie wiem może to wina zalewy, którą wykorzystałam.. nie mam pojęcia , ale tak czy inaczej nie polecam tego robić, bo po prostu nie warto, po co robić coś co później smakuje gorzej? raczej nie ma to sensu..
BETSY74
 


Powrót do Sosy, dipy, marynaty

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości