przez v4smus » 18 sie 2012, o 22:34
Uzylem spirytusowego bo mam ciezki tylek i nie chcialo mi sie isc do sklepu a w biedronce innych nie bylo ;].
Sos wyszedl nawet smaczny, gdyby to bylo inne chili to bylby dobry ale albo te Saviny byly nawozone albo to rzeczywiscie ma taki smak ktory do mnie nie przemawia.
Sklad:
13 Savin
2 Bhuty
1 caly czosnek
2 cebule
3 marchewki
pol szklanki octu
sok z polowy cytryny
troche wody
sol, pieprz, ziola do smaku
wszystko zmielilem na papkowata mase z kawalkami, przed tym troche poddusilem. Sprobojcie mi okreslic jaki smak powinien miec bhut czy tez savina ;D. W sumie niby podobny bo bhut powstawal na "genach" savin, ale i tak mi nie pasuje ten smak, ziarenka z bhuta i z habanerek sa jakby takie pogiete, nie sa standardowe jak inne plaskie tylko powyginane. Malo z reszta ich bylo w savinach po 7-10 na sztuke, a byly naprawde duze (same papryki).