papryka w zalewie, przy względnym zachowaniu chrupkości

Co jeszcze można z papryki...

papryka w zalewie, przy względnym zachowaniu chrupkości

Postprzez syberian68@gmail.com » 29 sie 2022, o 18:18

witam! szukam jakiegoś fajnego przepisu do zalewy, przy której papryka pozostanie względnie krucha i gruba; lubię paprykę ze słoików, ale jednocześnie nie lubię faktury takiej papryki, gdzie owoc robi się wodnisty i szmaciany, do tej pory robiłem Jalapeno więc tu nie było aż takiego problemu, lecz w tym roku postawiłem na dość duży przekrój chilli więc szukam jakiegoś sposobu na konserwacje papryki, by zachować maksymalnie jak to możliwe kruchość i gęstość owocu. pomoże ktoś?

btw. przetrzymuje ktoś z was chilli w pojemnikach próżniowych? jak ze świeżością? znacznie długo wydłuża to poza-krzakowe życie papryki? pozdrawiam.
Avatar użytkownika
syberian68@gmail.com

NOWY
 
Posty: 18
Dołączył(a): 24 mar 2019, o 16:31
Papryki:

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Powrót do Sosy, dipy, marynaty

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość