wlodizw napisał(a):hanka, ale ja zawsze jak widzę bzdury na temat chili pisane mam misję aby walczyć o poprawność zamieszczanych informacji. Ty przeczytasz i olejesz.
Kultywujemy ostre jedzenie i staramy się aby informacje były poprawne. Nie raz już wspólnymi siłami zgasiliśmy laika wszechwiedzącego. Konta na yt "geniuszy" były zamykane, książki takich "inteligentów" jak pan Przemysław M. były obśmiewane, a do wydawnictwa pisane maile z wyszczególnieniem nieprawidłowości.
O prawdę na temat ostrych papryk trzeba dbać a ludzi uświadamiać! Tyle.
tak tylko można to robić w sposób nie uwłaczający innym skoro już chcesz uświadamiać. A pisałem już, że jeżeli tak wciągnęła Cię (wlodizw) misja naprawy świadomości społeczeństwa i "laików wszechwiedzących" na temat ostrych papryk nie gnój ich tylko tych którzy te informacje dostarczają. Jak ktokolwiek ma być poprawnie świadomy skoro skala SHU podana na ogólnodostępnej wikipedii jest wg Ciebie błędna?
Chilli w tej skali jest dużo niżej niż TS (Trinidad Scorpion) i w pizzerii nikt nie pisał że jest inaczej. Zasięgnęliśmy wszyscy tych informacji z ogólnie dostępnego źródła, jeżeli są one złe to źródło trzeba poprawić a nie ganić tych którzy szukają informacji.
Teraz wiemy, że w innych miejscach te informacje się znajdują i szukamy dalej żeby poprawiać swoje błędy.
Hanka - kolega z wytwórni źle napisał - pracownicy informują że papryka nie jest "niezjadliwa" lecz że bardzo ale to bardzo ostra ew że jest mega ostra. Co chodzi o skalę SHU już kilka razy pisaliśmy to na naszym FB i na stronie o niej więc każdy kto się zainteresuje może sobie sprawdzić.
TS cieszy się popularnością u naszych klientów wielu zaczęło zamawiać głównie ze względu na to iż mamy ją w ofercie i są zadowoleni i mamy nadzieję iż nadal tak pozostanie.
W niedalekiej przyszłości jeśli się uda zaopatrzymy się w pozostałe papryki o mocniejszych możliwościach po to by nasi klienci mieli możliwość spróbowania swoich sił z najostrzejszymi paprykami świata. Po za tym każdy z nas chciałby mieć te możliwość kiedyś powiedzieć, że miał sposobność i wykorzystał ją jedząc najostrzejsze papryki z całego świata i my w naszej pizzerii chcemy do tego dążyć i umożliwić to chętnym.
Pozdrawiam