Coś na kolacyjke.

Przepisy na potrawy nie tylko ostre

Re: Coś na kolacyjke.

Postprzez wilczy1910 » 11 gru 2011, o 13:28

Piers z kaczki w sosie tymiankowo-karmelowym z ziemniakami w swiezym tymianku i salata orzechowa.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Avatar użytkownika
wilczy1910

NOWY
 
Posty: 43
Dołączył(a): 7 gru 2011, o 01:05
Papryki:

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Re: Coś na kolacyjke.

Postprzez V3rtyX » 11 gru 2011, o 13:29

pracujesz w restauracji? :)
daj przepis na Piers z kaczki z ziemniakami w swizym tymianku i salata orzechowa.
'Królestwo Boże jest w was i wokół was... nie w pałacu z drewna i kamienia. Królestwo Boże jest w was i wokół was... nie w budynkach z drewna i z kamienia. Rozłup kawałek drewna, a będę tam
Ktokolwiek odkryje znaczenie tych prawd nie zazna śmierci.
Avatar użytkownika
V3rtyX

SUPER CHILIHEAD
 
Posty: 1302
Images: 79
Dołączył(a): 24 maja 2011, o 12:56
Papryki:

Re: Coś na kolacyjke.

Postprzez wilczy1910 » 11 gru 2011, o 13:31

Steak z poledwiny wolowej podany na fasolce szparagowej z sosem z cieleciny.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Avatar użytkownika
wilczy1910

NOWY
 
Posty: 43
Dołączył(a): 7 gru 2011, o 01:05
Papryki:

Re: Coś na kolacyjke.

Postprzez wilczy1910 » 11 gru 2011, o 13:32

Szaszlyk wieprzowy z ziemniakami puree i sosem tzatziki.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Avatar użytkownika
wilczy1910

NOWY
 
Posty: 43
Dołączył(a): 7 gru 2011, o 01:05
Papryki:

Re: Coś na kolacyjke.

Postprzez wilczy1910 » 11 gru 2011, o 13:48

No pracuje w restauracji :D
Jak kupisz piers z kaczki to musisz ponacinac po skosie w raby skore kaczki o ile taka bedzie,ja osobiscie takiej uzywam .
na talerz wylewasz troche oliwy z oliwek i kladziesz na njiej kaczke,przyprawiasz sola,pieprzem swiezo zmielonym,opcjonalnie moze byc zwykly i swiezym czosnkiem,ja osobiscie robie z czosnku puree czyli czosnek z olejem mieszam i miele blenderem.
wszystko mieszasz na talerzu, a oliwa pomaga rozprowadzic rownomiernie przyprawy.
teraz jak masz kaczke zamykasz ja w pojemniku albo zawijasz w folie spozywcza i wkladasz do lodowki.
gotujesz ziemniaki,jak masz takie malutkie ziemniaczki to gotujesz je w mundurkach i poniej tak je jesz.
po ugotowaniu gdy juz ostygna przekrawasz je na pol albo w cwiartki,wrzucasz na patelnie z troszke nagrzanego oleju,sol,pieprz i swiezy tymianek i najlepiej przykryc pokrywka by sie poddusily i zeby zapach tymianku nie uciekl.
w miedzy czasie na sucha rozgrzana patelnie(mozesz delikatnie dac oleju)wrzucasz piers kaczki zarzynajac od skory by sie wytopila.
obracasz w zaleznosci jaki stopien wysmazenia lubisz,ja osobiscie lubie Medium.
W knajpie robiumy sosy na bazie cielecej,okolo 30godzin robi sie sama baza na sosy.
wiec mozesz ugotowac cielecy albo wolowy rosolek w malej zawartosci wody, usmazyc troszke cebulki,w innym garnku zrobic karmel(tylko nie spalic,lekko brazowy)zalac go czerwonym winem(uwaga,karmel ma bardzoo wysoka temp. wiec wlane wino moze sie podpalic wytracajac alkohol.)dodac cebulke do garnka z karmelem i winem,dorzucic galazke tymianku,podlac rosolkiem i redukowac do odparowania na malym ogniu.
pozdrawiam
Avatar użytkownika
wilczy1910

NOWY
 
Posty: 43
Dołączył(a): 7 gru 2011, o 01:05
Papryki:

Re: Coś na kolacyjke.

Postprzez karlos » 11 gru 2011, o 14:40

To podanie gruszki mi się podoba, zdeklasowałeś wolka :D
kocham chili pod każdą postacią :)
Obrazek
Jeśli lubisz chili i cycki to kliknij w baner powyżej <chili>
MIEJSCE NA SPAM--->
Avatar użytkownika
karlos

VIP CHILIHEAD
 
Posty: 2098
Images: 28
Dołączył(a): 5 maja 2011, o 14:39
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 1
Papryki:

Re: Coś na kolacyjke.

Postprzez Syndi » 11 gru 2011, o 14:42

hehe, wolek będzie się musiał bardziej starać ...z tymi kolacyjkami 8-)
Obrazek Obrazek
Avatar użytkownika
Syndi

CHILIHEADMOD
SUPER CHILIHEAD
 
Posty: 1304
Images: 52
Dołączył(a): 16 maja 2011, o 16:13
Lokalizacja: wieś niedaleko od Stolicy
Pochwały: 20
Highscores: 1
Papryki: ...są dla mnie najważniejszą przyprawą

Re: Coś na kolacyjke.

Postprzez wilczy1910 » 11 gru 2011, o 14:45

Nikogo nie zdeklasowalem. w mojej pracy musi wszystko wygladac zaje....gotowanie to gotowanie ale jeszcze idzie ukladanie na talerzach.
Szacunek dla Wolka ktory ekperymentuje i sie bawi smakiem i gotowaniem.
Na kuchnie pracowac Wolek :D
pozdrawiam
Avatar użytkownika
wilczy1910

NOWY
 
Posty: 43
Dołączył(a): 7 gru 2011, o 01:05
Papryki:

Re: Coś na kolacyjke.

Postprzez wilczy1910 » 11 gru 2011, o 14:48

Carpaccio z burakow z salatka z dressingiem cytrynowo-miodowym i grilowanym serem kozim z pesto podawanym na tostowanej grzance.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Avatar użytkownika
wilczy1910

NOWY
 
Posty: 43
Dołączył(a): 7 gru 2011, o 01:05
Papryki:

Re: Coś na kolacyjke.

Postprzez wilczy1910 » 11 gru 2011, o 14:51

Recznie robiony korpus ptysiowy faszerwany salatka surimi i watercress sauce(o ile sie nie myle to rukiew po polsku) z sosem holenderskim.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Avatar użytkownika
wilczy1910

NOWY
 
Posty: 43
Dołączył(a): 7 gru 2011, o 01:05
Papryki:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze przepisy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości