Pizza

Przepisy na potrawy nie tylko ostre

Re: Pizza

Postprzez xlukaszox » 14 sty 2012, o 17:01

Obrazek
Avatar użytkownika
xlukaszox

SUPER CHILIHEAD
 
Posty: 1217
Images: 280
Dołączył(a): 19 cze 2011, o 16:01
Lokalizacja: Ziemia Lubelska
Pochwały: 12
Papryki: http://www.hot-chili.com

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Re: Pizza

Postprzez dziobd2 » 14 sty 2012, o 23:02

zbieg okoliczności ale właśnie moja partnerka piecze pizze. Oczywiście własnoręcznie wyrabianą, nieregularną i jak najbardziej własną.

jak wyjedzie z pieca (30 min) to podzielę się zdjęciami na smaka, co by ślinka leciała :P
Obrazek
Avatar użytkownika
dziobd2

ROZKRĘCA SIĘ
 
Posty: 121
Dołączył(a): 14 sty 2012, o 15:28
Papryki:

Re: Pizza

Postprzez dziobd2 » 14 sty 2012, o 23:24

u mnie wygląda to tak:
Obrazek

Obrazek

no i zakupiony w Barcelonie sosik na bazie orange habanero.
przyjemny w smaku, orzeźwiający, smaczny

Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
dziobd2

ROZKRĘCA SIĘ
 
Posty: 121
Dołączył(a): 14 sty 2012, o 15:28
Papryki:

Re: Pizza

Postprzez xlukaszox » 14 sty 2012, o 23:26

Smacznego! dodajesz oregano lub jakieś zioła dziobd2 ?
Avatar użytkownika
xlukaszox

SUPER CHILIHEAD
 
Posty: 1217
Images: 280
Dołączył(a): 19 cze 2011, o 16:01
Lokalizacja: Ziemia Lubelska
Pochwały: 12
Papryki: http://www.hot-chili.com

Re: Pizza

Postprzez dziobd2 » 14 sty 2012, o 23:28

oregano w paście bezpośrednio na ciasto przed pieczeniem. na gorę nie posypuję bo zapominam przy wyciąganiu z piekarnika, myślę wtedy tylko o szamaniu.
Obrazek
Avatar użytkownika
dziobd2

ROZKRĘCA SIĘ
 
Posty: 121
Dołączył(a): 14 sty 2012, o 15:28
Papryki:

Re: Pizza

Postprzez xlukaszox » 14 sty 2012, o 23:30

Ja zawsze dodaje przed składnikami lubię jak jest dużo nasypane różnych ziół w tedy jest taki zapach i sos czosnkowy własnej robótki :D
Avatar użytkownika
xlukaszox

SUPER CHILIHEAD
 
Posty: 1217
Images: 280
Dołączył(a): 19 cze 2011, o 16:01
Lokalizacja: Ziemia Lubelska
Pochwały: 12
Papryki: http://www.hot-chili.com

Re: Pizza

Postprzez dziobd2 » 14 sty 2012, o 23:31

czosnek własnej fabryczki to podstawa :)
z moich upodobań to podstawowym serem jest mozzarella, im bardziej spieczona tym lepiej.
do tego ziarna marynowanego pieprzu i jestem w niebie
Obrazek
Avatar użytkownika
dziobd2

ROZKRĘCA SIĘ
 
Posty: 121
Dołączył(a): 14 sty 2012, o 15:28
Papryki:

Re: Pizza

Postprzez El Dritch » 15 sty 2012, o 09:54

Też wczoraj robiłem pizze. Ciasto, hm, każdy ma swoją szkołe, woda, mąka drożdze sól, ja dodaje trochę kminku do ciasta. Na wierzchu szpinak, jak mam swiezy to tylko zblanszowany, jak mrożony to duszę zeby odparował, bo ma za duzo wody. na szpinak układam suszone pomidory (domowe), plastry jakiegoś plesniaka (wczoraj był limburger z lidla, spoko) bazylia (mam zamrożone całe listki, nie uznaję suszonej), oliwki (jak dla mnie czarne, po zielonych zgage mam :( ) oregano i mozzarellą jeszcze wszystko pokrywam (trę ją, taką z solanki, troche sie rozpieprza, ale jakoś sie da zetrzeć), czosnek też , wczesniej oczywiscie, przynajmniej pół główki,, w cienkich plasterkach, ale jak sie dusi szpinak można rozgnieść i dodać przy duszeniu. Przy konsumpcji sosik, dla mnie fatali <chili> , dla koleżanki jalapeno, jasne że domowe :). Zdjęć brak, następnym razem :)
Avatar użytkownika
El Dritch

NOWY
 
Posty: 46
Images: 13
Dołączył(a): 12 sty 2012, o 10:17
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Papryki:

Re: Pizza

Postprzez wolek68 » 12 maja 2012, o 13:31

Właśnie sobie opierdalam,sosik na ciasto z habanero,mazzarelka,biała kiełbaska,cebulka z habanero i jalapenio :)
foto 086 (Średni).jpg
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Avatar użytkownika
wolek68

VIP
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 1855
Images: 11
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 06:48
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 12
Papryki:

Re: Pizza

Postprzez wlodizw » 2 cze 2012, o 15:28

Dziś z kobitą zrobiliśmy sobie pizzę. Trochę przesadziliśmy, bo 2,4kg ważyła. Na szczęście moi staruszkowie pomogli Nam w zjedzeniu jej.
Ser, pieczarki, cebula, tuna, polędwica, papryka.

before.jpg


after.jpg
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
trans-8-metylo-N-wanilino-6-nonenamid rządzi


Obrazek
Avatar użytkownika
wlodizw

VIP
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 2311
Images: 114
Dołączył(a): 19 kwi 2011, o 10:10
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 7
Papryki: lubię jeść i lubię jak mnie po nich piecze tu i tam...

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze przepisy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości