Niestety miałem wcześniej napisać przepis (przed Świętami) no ale nie zdążyłem
Składniki
- filety z ryby (Musi być ryba gruba i mięsista - ja użyłem Dorsza) około700gram
- papryka czerwona/ żółta/zielona
- duża cebula
- słoik ogórków konserwowych
- mąka
Ilość zależy od tego jak chcemy mieć dużo warzyw w stosunku do ryb
Zalewa:
- 2 szklanki wody
- 1/2 szklanki oleju
- 3 , 4 łyżki ostrego ketchupu
- 100ml koncentratu pomidorowego
- 4 łyżki cukru
- 4 łyżki octu
- sól, pieprz, ostra papryka
Warzywa kroimy w kostkę
Rybę obtaczamy w mące i smażymy na patelni.
Składniki zalewy mieszamy razem w garnku i zagotowujemy.Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką.
Po kilku minutach wyłączamy i odkładamy do wystygnięcia.
Układamy warzywa i rybę warstwami a na koniec zalewamy przygotowaną zalewą.
Odstawiamy na 24 godziny aby się przegryzło wszystko.
Smacznego.