Bhutella - chiliheadowe słodko-ostre mazidło idealne do krakersów
Skład:
- 4 pomarańcze obrane ze skórki (usunięte pestki);
- 2 tabliczki gorzkiej czekolady;
- 3 Bhuty.
Pomarańcze zmiksować w garnku i pogrzać, dodać czekoladę, jak się rozpuści dodać Bhuty. Całość jeszcze raz dobrze zmiksować i przełożyć do słoiczków (najlepiej niskich - szerokich). Myślę też, że zamiast pomarańczy można by użyć soku: Cappy Cała Pomarańcza.
Całość ma konsystencję NUTELLI i nadaje się znakomicie jako smarowidło do krakersów. A może ktoś znajdzie inne zastosowanie?
Kolor brązowy - czekoladowy.
Smak słodki z przyjemną nutą pomarańczy - Bhut kąsa dopiero po chwili
PS. Pomysł na to coś wpadł mi do głowy jakiś czas temu, więc wypróbowałem