Witam!
Jest to mój pierwszy post na tym forum. Jeżeli piszę w złym dziale proszę o przeniesienie. Więc do rzeczy. Od zawsze jestem fanem ostrych sosów i przypraw. Ostatnio miałem jednak dość długą przerwę. Sam nie wiem dlaczego. Postanowiłem powrócić do tego hobby. Kupiłem w jednym z supermarketów identyczny sos: http://www.louisianapepper.com/original-lahs.html (czerwony).
Myślałem , że będzie ostry bo papryki caynne jest tutaj aż 50%. Nalałem do tosta z 10ml sosu próbuję i sos nie jest praktycznie ostry! Ostrość na poziomie pikanego ketchupu. Do tego nie zbyt dobry kwaśny posmak. Myślałem , że będzie ostrzejszy bo papryka caynne to 30,000 - 50,000 scoville. Dla porównania dużo ostrzejsze wydają mi się papryczki Jalapeño na pizzy. Te zielone z nasionami
Dobra do rzeczy. Chciałbym abyście polecili mi znacznie ostrzejszy sos od tego co kupiłem. Aby w smaku też oprócz ostrości nie odrzucał posmakiem chemii i kwasoty W nie za wysokiej cenie.
Pozdrawiam.