Strona 4 z 5

Re: Harissa

PostNapisane: 19 cze 2012, o 20:04
przez heartless
To raczej bardziej coś takiego jak na moim zdjęciu niż harissa. Dostałem kiedyś od znajomych Czechów ale nie powiedzieli jak to spożywać :D
Więc na krakersa i powoli do przodu. Takie bardziej delektowanie się. W końcu kawior też jest słony :mrgreen:

Re: Harissa

PostNapisane: 19 cze 2012, o 20:09
przez Psyhe
"feferony mlete v soli" i wszystko jasne :)

Re: Harissa

PostNapisane: 20 cze 2012, o 07:15
przez heartless
I do tego "palive"(ostre) haha

Re: Harissa

PostNapisane: 15 gru 2012, o 16:51
przez wlodizw
Dziś małą puszeczkę spotkałem do kupienia za dyszkę (135 g) i nie omieszkałem nie kupić.

harissa.jpg

Skład i pochodzenie jak w pierwszym poście.

Re: Harissa

PostNapisane: 16 lip 2014, o 07:25
przez Slayered
Zakupione w Carrefour Warszawa Wileńska, cena 7,69zł reszta informacji na fotkach. Nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia, mało paprykowa, gorzka, ostrość na poziomie 1,5. Kupiona raz i następnym razem kupię jakieś porządne piwko, czy może trafiła się jakaś kiszkowa partia? Pytanie kieruję do człowieka który kocha harissę na poziomie równym z MDI :twisted:

ps. zdjęcia robione puszką po piwie więc przepraszam za jakość :P
Pozdrawiam
Slayered

Re: Harissa

PostNapisane: 16 lip 2014, o 08:26
przez wlodizw
Du cap bon obklejona po naszemu. Dla mnie ona jest dobra. Lekko słonawa z wyczuwalnym delikatnie czosnkiem. Ja ją lubię bardzo. Widocznie mamy inne gusta.
Harissa mi się podoba z racji tego, że to przecier z papryk. Nie ma zbędnych pomidorów, octu i innych dupereli.

Re: Harissa

PostNapisane: 16 lip 2014, o 08:56
przez Mr. Ed
Mój pierwszy kontakt z harissą też nie był zbyt zachęcający, dziwne toto jakoś, gorzkie... Teraz przepadam za tą pastą, trzeba chyba się przyzwyczaić, to jest inna przestrzeń smakowa od europejskiej czy azjatyckiej :)

Re: Harissa

PostNapisane: 3 mar 2015, o 23:03
przez mih000
wlodizw napisał(a):Dziś małą puszeczkę spotkałem do kupienia za dyszkę (135 g) i nie omieszkałem nie kupić.

harissa.jpg

Skład i pochodzenie jak w pierwszym poście.


:shock: :shock: :shock:

Re: Harissa

PostNapisane: 4 mar 2015, o 12:00
przez CATALAYA
Myślę, że w Warszawie najlepszym źródłem harissy będzie ten sklep:
http://allegro.pl/harissa-pasta-z-papry ... 36942.html

8669

Dzisiaj udałem się do tego sklepu osobiście (Warszawa ul. Targowa 30) i zrobiłem "małe" zakupy. I tak oto duża puszka harissy 380g kosztowała 11 pln a mała 135g 4,5 pln (piwo to tylko atrapa, dekoracja :D )

Re: Harissa

PostNapisane: 4 mar 2015, o 16:21
przez binladen
A ma ktoś namiar na harissę z Tucala? Dla mnie zdecydowanie najlepsza. Du Cap Bon jest jakby bardziej rozpuszczony oliwą i mniej kopie. Na allegro i sklepach wysyłkowych pozostały co najwyżej jeszcze zdjęcia po dobrej harissie a sprzedają inne