przez mih000 » 3 sty 2017, o 17:22
Siema, ja korzystam czasem z tej techniki ale ze skąpstwa robię to domowymi sposobami dlatego gotowanie jajek mi nigdy nie wychodziło, ale już mięsa jak najbardziej.
Różne są metody usuwania powietrza z worka foliowego więc nie ma się co rozpisywać, ale jeśli chodzi o podtrzymywanie w miarę stałej temperatury to ja używałem garnek do gotowania ryżu bo taki akurat miałem. Tam były dwie opcje: gotowanie i podtrzymywanie temp. Tę drugą opcją trzymałem temperaturę wody po tym jak z termometrem "złapałem" odpowiednią.
W moim przypadku robiłem antrykot do tacosów, tak żeby można było cienko go ciąć i żeby był różowy ale przesiąknięty smakami.
Marynatę kleiłem na czuja z: redukowanego octu balsamicznego, musztardy, miodu, pieprzu, soli, czosnku. Trzymałem w 55 stopniach przez 12 godzin.