Pomarańcza z Habanero

Co jeszcze można z papryki...

Pomarańcza z Habanero

Postprzez Mateusz.sas » 14 cze 2016, o 22:10

11220

Prostota i smak :)

Tym razem pomarańcza na tapecie i jak zwykle nie odłączne w mojej kuchni Habanero <thumright>

Skład
Pomarańcza jedna wielka sztuka ( na oko znawcy to rozmiar D ) :lol:
Habanero czerwone 4 szt najwieksze jakie miałem 100g jak nic
Marchewki 4 szt
cebula 1 szt
ocet ryzowy , tyle co do własnego widzimisię
cukier :) :)

MArchewke siekamy w kostke i na patelnie, (ja na oleju kokosowym smarze) do zrumienienia dajemy cebule, i do blendera wlewamy ocet ryżowy, cukier do smaku ale nia za dużo bo zabija ostrość :cry:
dajemy Habanero i wszystko sie ładnie wiruje. Dajemy na patelnie podbrzewamy krótko i do słoiczków poasteryzujemy
Tadaaa :)

smak słodko kwaśny jaki najbardziej lubie, szału smakowego niema bo nie jest to nic egzotycznego ale lepszego w sklepie nie znajdziemy wiec na grila czy kruche ciasteczka to jak znalazł. Kurczak w winie z tym sosem bardzo dobrze smakuje :)
Avatar użytkownika
Mateusz.sas

ŚWIEŻAK
 
Posty: 8
Images: 4
Dołączył(a): 20 mar 2016, o 11:27
Lokalizacja: szczecin
Papryki: HAbanero,Lemon,Chili jaws,Jolokia brzoskwiniowa,Carolina reaper,TrinidadScorpion

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Powrót do Sosy, dipy, marynaty

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość