Link do poprzedniej części Growloga:Growlog by Dziunia87 - czyli Ostrości na moim Bagienku 2015
Z początkiem listopada zaczęłam sezon 2016...
Tak... Jak zwykle coraz wcześniej i pewnie jak zwykle skończy się na modlitwach o gumowe parapety na wiosnę
Mam nadzieję, że nadchodzący sezon będzie...no cóż... bardziej owocny
Na waciki poszło kilka pierwszych odmian, po jakimś tygodniu kolejne i na obecną chwilę pod świetlówkami wygrzewają się już:
- Buena Mulata
- Chachua Chili
- Fish Pepper
- Furilla
- Heatwave
- Jalapeno Red
- Serrano
- Serrano de Sol
- Tabasco
- Thai Hot Culinary
- Yellow Cayenne
Główny zamysł przyszło-/tegorocznej uprawy? Więcej ostrości do konsumpcji na surowo (kanapki, tosty itp.) oraz w końcu zamarynowanie słynnego grubościennego Serrano
Wysiałam też kilka sztuk pomidorka koktajlowego Vilma, zobaczymy czy uda się doczekać zimowych pomidorków
A wygląda to tak: