WŁAŚNIE PRZETESTOWAŁEM:
Sosik nie należy do super ostrych, moim zdaniem w rankingu OK powinien znaleźć się w "sosach palących" a nie "zabójczych".
ostrość: 50 tys. SHU - myślę że ma trochę mniej;
smak: wyraźnie czuć chipotle, ostrość bez jakiś fajerwerków, zawartość octu na poziomie adobo - przyjemnie octowy, lecz jest dość słony (należy brać poprawkę że ja soli bardzo mało dodaję), lecz słoność szybko ustępuję na rzecz przyjemnej ostrości annuumowej - takiej podobnej do ostrego jalapeno.
konsystencja: i tutaj DUŻY+! sos ma konsystencję w sam raz! nie trzeba pół minuty czekać aż spłynie z butelki, w sosie pływają kawałki chipotle i innych papryk wielkości do 2 mm;
skład: czerwona i pomarańczowa papryka Habanero, papryka Cayenne i Chipotle, ekstrakt z chili, ocet, zmiażdżony czosnek, sok z limonki, świeża kolendra i zioła oraz przypraw.
Słowo końcowe: nie powala smakiem, myślę że 4 butelki tego sosu można by zrobić z 1xVV, 2xsos chipotle, 1xCholula lub Tabasco + sól.