Witam po krótkiej przerwie
Od jakiegoś czasu (w zasadzie roku) poszukuję przepis na Becherovkę. Jasna sprawa że nikt tu nie posiada dokładnej wiedzy na temat jej tworzenia (poza rzekomo trzema osobami na świecie), ale może orientuje się jak zrobić coś podobnego. Osobiście zastanawia mnie tajemnicza buteleczka na allegro - http://allegro.pl/esencja-smakowa-do-alkoholu-jak-becherovka-z-cz-i2898124784.html . Jak uważacie, warto coś takiego kupić czy raczej postarać się o suszone zioła? Do tej pory udało mi się ustalić że z 35 ziół które są używane do produkcji Becherovki potrzeba między innymi laskę wanilii, goździki, cynamon, anyż, majeranek, kłącza tataraku, arcydzięgiel, lukrecja, piołun, gałka muszkatołowa, goryczka biała, korzeń galangi. Może ktoś ma większą wiedzę na temat tego trunku i chciałby się podzielić wiedzą?