Witam, piszę tu pierwszy raz po części przez to, że forum wydaje się mieć większą liczbę aktywnych i rozeznanych użytkowników niż forum habanero. Jestem z Bolesławca, gdzie z ostrymi sosami marnie więc chciałbym zadać poboczne pytanie. Gdzie we Wrocławiu jest duży wybór sosów? Aktualnie moje doświadczenia to świeże ostre polskie chilli niewiadomego mi gatunku i raczej kiepskiej ostrości, sos tabasco za którym nie przepadam ze względu na octowy posmak, no i właśnie czekam na przesyłkę Srirachy Rooster .
No to do rzeczy. Z tego co wyczytałem sos sriracha rooster rozbiony jest z jalapenos, a sriracha flying goose z thai chili, chodzi mi oczywiście o standardowy smak czyli butelka z białym nadrukiem i zieloną nakrętką. Jest również parę innych firm zajmujących się sosem sriracha. Moje pytanie brzmi który uważacie za najlepszy, którego nie warto kupować i czy sos sriracha to po prostu sos robionych konkretną metodą?
Pozdrawiam