7-8szt krajowych słodkich papryk ( tych blado żółtych )
1 cukinia
3 cebule
puszka jalapeno z la costeny 200g( te czerwone, krojone )
jedna habanero
2 ząbki czosnku
łyżkę oliwy z oliwek
0,5L przecieru pomidorowego
sól, pieprz, zioła prowansalskie, curry
Ogólnie jest to expres danie i lekkie, cały gar robi się w max 20min
Papryki kroimy na paseczki, cukinie na pół-krążki, cebule w kostke, wszystko wrzucamy na patelnie żeby się lekko "zeszkliło". Potem do gara, zalewamy przecierem i wodą, dodajemy całą puszkę jalapeniaczy ( wraz z zalewą! ), jedą drobno posiekaną habke, oliwe z oliwek, sól, pieprz, ziółka, trochę curry i gotujemy z 10-15min....włala..... koniec przepisu, idiotycznie proste a naprawdę smaczne
zdjęcie do bani bo coś mi się telefąąą psuje