wóda na ostro :)

Czy trzeba coś więcej tłumaczyć ;)

Re: wóda na ostro :)

Postprzez wlodizw » 16 lis 2011, o 13:56

Cooo? Ile Ty tej wody wyliczyłeś? Jak Ty to obliczyłeś to ja nie wiem :o Daj około 4l wody na tą ilość sprajta i powinno być git. a tak w ogóle to zrób sobie najpierw z 0,5 l i zobacz jak Ci wyjdzie. Musisz od razu cały gar najebać?
trans-8-metylo-N-wanilino-6-nonenamid rządzi


Obrazek
Avatar użytkownika
wlodizw

VIP
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 2311
Images: 114
Dołączył(a): 19 kwi 2011, o 10:10
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 7
Papryki: lubię jeść i lubię jak mnie po nich piecze tu i tam...

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Re: wóda na ostro :)

Postprzez wolek68 » 16 lis 2011, o 14:09

Ja natomiat robie tak z 1 litra spirytusu.
Rozcieńczam spirutus do 70% wtedy lepiej się maceruje papryka i miód.Miodu daje 4 łyzki,papryka chili (według uznania).Maceruje to conajmniej tydzień co dziennie mieszając.Potem pozostawiam do sklarowania i rozcieńczam do 45%.
Avatar użytkownika
wolek68

VIP
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 1855
Images: 11
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 06:48
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 11
Papryki:

Re: wóda na ostro :)

Postprzez blk » 16 lis 2011, o 14:14

wlodizw napisał(a):Cooo? Ile Ty tej wody wyliczyłeś? Jak Ty to obliczyłeś to ja nie wiem :o Daj około 4l wody na tą ilość sprajta i powinno być git. a tak w ogóle to zrób sobie najpierw z 0,5 l i zobacz jak Ci wyjdzie. Musisz od razu cały gar najebać?

Fakt. jebn... mi się, miało być 2,7 + 1,35 wody...
Avatar użytkownika
blk

ROZKRĘCA SIĘ
 
Posty: 142
Dołączył(a): 16 maja 2011, o 16:50
Papryki:

Re: wóda na ostro :)

Postprzez Kwax » 16 lis 2011, o 14:18

blk napisał(a):
wlodizw napisał(a):Cooo? Ile Ty tej wody wyliczyłeś? Jak Ty to obliczyłeś to ja nie wiem :o Daj około 4l wody na tą ilość sprajta i powinno być git. a tak w ogóle to zrób sobie najpierw z 0,5 l i zobacz jak Ci wyjdzie. Musisz od razu cały gar najebać?

Fakt. jebn... mi się, miało być 2,7 + 1,35 wody...

Na 2,7l spirolu dajesz 4,05l wody tak jak włodi wcześniej napisał. Jak Ty to liczysz ? :D
Najprościej jak ze szkoły proporcjami
0,5l spirolu --- dajesz 0,75 wody
2,7l spirolu --- dajesz x wody
x=[2,7*0,75]/0,5=4,05l wody :D
Avatar użytkownika
Kwax

UŻYTKOWNIK
 
Posty: 179
Dołączył(a): 7 cze 2011, o 19:34
Papryki:

Re: wóda na ostro :)

Postprzez blk » 16 lis 2011, o 14:25

Przecież napisałem wyżej: 2,7 + 1,35 = 4,05 L, a do tego spirytus
Avatar użytkownika
blk

ROZKRĘCA SIĘ
 
Posty: 142
Dołączył(a): 16 maja 2011, o 16:50
Papryki:

Re: wóda na ostro :)

Postprzez Kwax » 16 lis 2011, o 14:36

Ano tego nie napisałeś, że do tego spirol ;)
Avatar użytkownika
Kwax

UŻYTKOWNIK
 
Posty: 179
Dołączył(a): 7 cze 2011, o 19:34
Papryki:

Re: wóda na ostro :)

Postprzez wlodizw » 16 lis 2011, o 14:37

Zapomniałem napisać, jak będziesz kładł paprykę do sprajta to możesz dorzucić z 2-3 ziarenka pieprzu. Ostrości nie dadzą, ale pieprz ma fantastyczny smak, dobrze komponujący się z alkoholem.
trans-8-metylo-N-wanilino-6-nonenamid rządzi


Obrazek
Avatar użytkownika
wlodizw

VIP
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 2311
Images: 114
Dołączył(a): 19 kwi 2011, o 10:10
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 7
Papryki: lubię jeść i lubię jak mnie po nich piecze tu i tam...

Re: wóda na ostro :)

Postprzez blk » 16 lis 2011, o 15:49

Dodam, dodam. I jeszcze jedno pytanko. Lepiej dać paprykę suszoną czy świeżą?
Avatar użytkownika
blk

ROZKRĘCA SIĘ
 
Posty: 142
Dołączył(a): 16 maja 2011, o 16:50
Papryki:

Re: wóda na ostro :)

Postprzez wlodizw » 16 lis 2011, o 15:51

No pewnie, że świeżą. Dlatego pisałem, żeby ja przekroić aby alkohol wyssał z niej wszystko co dobre.
trans-8-metylo-N-wanilino-6-nonenamid rządzi


Obrazek
Avatar użytkownika
wlodizw

VIP
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 2311
Images: 114
Dołączył(a): 19 kwi 2011, o 10:10
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 7
Papryki: lubię jeść i lubię jak mnie po nich piecze tu i tam...

Re: wóda na ostro :)

Postprzez blk » 16 lis 2011, o 18:01

Ok, powiadomię o efekcie <salut>
Avatar użytkownika
blk

ROZKRĘCA SIĘ
 
Posty: 142
Dołączył(a): 16 maja 2011, o 16:50
Papryki:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Napoje i alkohole

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron