LIKIER? na ostro...?

Czy trzeba coś więcej tłumaczyć ;)

LIKIER? na ostro...?

Postprzez Justysia » 12 lip 2011, o 21:54

Mam takie pytanko- czy ktoś pił kiedykolwiek likier na ostro? Moja ulubiona wersja home made likieru to tzw. krówka, aż mnie kusi żeby spróbować dodać do niej nutę lekko ostrą. Tak jak i do dżemu wiśniowego;)

Ktoś z was ma jakieś doświadczenia w tym względzie?
Avatar użytkownika
Justysia

CHILIHEAD
 
Posty: 844
Images: 1
Dołączył(a): 12 cze 2011, o 13:31
Lokalizacja: Moje miasto ŁDZ
Papryki:

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Re: LIKIER? na ostro...?

Postprzez Syndi » 12 lip 2011, o 22:24

po prostu: Nemirow Honey Pepper - /pewnie większośc już dawno spróbowała/ :D
...sweet bitter-owi (bo do tej karegorii go zaliczam) do likieru niedaleko - a Nemirow miodowy z chili: HONEY PEPPER jest takim właśnie słodko ostrym likierem (lub jak kto woli sweet bitterem czy rosolisem)
<smierc>
Obrazek Obrazek
Avatar użytkownika
Syndi

CHILIHEADMOD
SUPER CHILIHEAD
 
Posty: 1304
Images: 52
Dołączył(a): 16 maja 2011, o 16:13
Lokalizacja: wieś niedaleko od Stolicy
Pochwały: 20
Highscores: 1
Papryki: ...są dla mnie najważniejszą przyprawą

Re: LIKIER? na ostro...?

Postprzez Justysia » 14 lip 2011, o 16:56

próbowałam to ale wg mnie do likieru mu daleko...nie poraził mnie swą dobrocią i smakiem ale znam osoby które bardzo go lubią. Może muszę odnowić znajomości z paprykowym Nemiroffem. Czysta jak najbardziej, jest bardzo w porządku. Jak dobrze, że niedługo jadę do Lwowa...:))
Avatar użytkownika
Justysia

CHILIHEAD
 
Posty: 844
Images: 1
Dołączył(a): 12 cze 2011, o 13:31
Lokalizacja: Moje miasto ŁDZ
Papryki:


Powrót do Napoje i alkohole

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości