Paprykówka w innym wydaniu?

Czy trzeba coś więcej tłumaczyć ;)

Paprykówka w innym wydaniu?

Postprzez spanic » 1 gru 2014, o 09:20

Od kilku lat robię paprykówkę i zawsze jest to idealne rozwiązanie na jesienne i zimowe wieczory. Tak się zastanawiam czy ktoś z Was próbował połączyć ostrość papryczki z inną nalewką np. słodką, kwaśną itp. Stosuję nagę jolokię więc przy małym udziale smaku papryki możemy dostać zadowalającą ostrość trunku. Jak ciekawie wzbogacić dalej ten alkohol żeby fajnie zamaskować ogień w podniebieniu?(oczywiście przepis na paprykówkę z miodem i pieprzem znam).
Avatar użytkownika
spanic

ŚWIEŻAK
 
Posty: 8
Dołączył(a): 22 kwi 2014, o 16:34
Papryki: jalapeno, naga jolokia, inne

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Re: Paprykówka w innym wydaniu?

Postprzez zemanek30 » 8 sty 2015, o 11:43

<chili> Witam serdecznie. Paprykówki w takim wydaniu na pewno nie znam. :?: Ale mam zamiar zrobić i zrobię :?:
Avatar użytkownika
zemanek30

ŚWIEŻAK
 
Posty: 3
Dołączył(a): 6 sty 2015, o 12:49
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Papryki:

Re: Paprykówka w innym wydaniu?

Postprzez Marcin'ek » 2 kwi 2015, o 16:18

Nasz wschodni sąsiad Nemiroff tworzy dość udany miks (cena/jakość) w swojej wódce - mianowicie poza papryką jest tam truskawka b.ładnie pokrywająca się z pikantnością, która z kolei maskuje smak alkoholu

Obrazek
Avatar użytkownika
Marcin'ek

ŚWIEŻAK
 
Posty: 7
Dołączył(a): 30 mar 2015, o 18:12
Papryki:


Powrót do Napoje i alkohole

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości