Strona 1 z 1

Paprykówka w innym wydaniu?

PostNapisane: 1 gru 2014, o 09:20
przez spanic
Od kilku lat robię paprykówkę i zawsze jest to idealne rozwiązanie na jesienne i zimowe wieczory. Tak się zastanawiam czy ktoś z Was próbował połączyć ostrość papryczki z inną nalewką np. słodką, kwaśną itp. Stosuję nagę jolokię więc przy małym udziale smaku papryki możemy dostać zadowalającą ostrość trunku. Jak ciekawie wzbogacić dalej ten alkohol żeby fajnie zamaskować ogień w podniebieniu?(oczywiście przepis na paprykówkę z miodem i pieprzem znam).

Re: Paprykówka w innym wydaniu?

PostNapisane: 8 sty 2015, o 11:43
przez zemanek30
<chili> Witam serdecznie. Paprykówki w takim wydaniu na pewno nie znam. :?: Ale mam zamiar zrobić i zrobię :?:

Re: Paprykówka w innym wydaniu?

PostNapisane: 2 kwi 2015, o 16:18
przez Marcin'ek
Nasz wschodni sąsiad Nemiroff tworzy dość udany miks (cena/jakość) w swojej wódce - mianowicie poza papryką jest tam truskawka b.ładnie pokrywająca się z pikantnością, która z kolei maskuje smak alkoholu

Obrazek