Wok

Czyli co powinien mieć każdy chilihead

Re: Wok

Postprzez karlos » 15 paź 2012, o 10:10

Mam podobny, ale bez tej dodatkowej rączki i też mi się wydaje że to nie jest stal węglowa... ten wok od początku ma chyba jakąś powłokę... brak też charakterystycznego zapachu dla stali węglowej... kto wie ten wie 8-)
kocham chili pod każdą postacią :)
Obrazek
Jeśli lubisz chili i cycki to kliknij w baner powyżej <chili>
MIEJSCE NA SPAM--->
Avatar użytkownika
karlos

VIP CHILIHEAD
 
Posty: 2098
Images: 28
Dołączył(a): 5 maja 2011, o 14:39
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 1
Papryki:

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Re: Wok

Postprzez Polishteam » 15 paź 2012, o 12:47

Ja go mu kupiłem i jak dla mnie, to nie jest stal węglowa a raczej jakaś jej domieszka. Jak wypali tego woka, to będzie wiedział :)
Avatar użytkownika
Polishteam

GOD OF CHILIHEAD
SUPER CHILIHEAD
 
Posty: 1180
Images: 451
Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 10:18
Pochwały: 4
Highscores: 1
Papryki:

Re: Wok

Postprzez Syndi » 15 paź 2012, o 16:37

:shock: a jak go wypali skoro rączki są przynitowane? No chyba, że metodą: "smażąć" sól...
Obrazek Obrazek
Avatar użytkownika
Syndi

CHILIHEADMOD
SUPER CHILIHEAD
 
Posty: 1304
Images: 52
Dołączył(a): 16 maja 2011, o 16:13
Lokalizacja: wieś niedaleko od Stolicy
Pochwały: 20
Highscores: 1
Papryki: ...są dla mnie najważniejszą przyprawą

Re: Wok

Postprzez Polishteam » 15 paź 2012, o 16:41

Syndi ja bym w ogóle go nie wypalał ze względu na warstwę nonstick, która pewnie by odeszła :D
Zresztą czemu nie mógł by wypalać, jak są nity ??
Avatar użytkownika
Polishteam

GOD OF CHILIHEAD
SUPER CHILIHEAD
 
Posty: 1180
Images: 451
Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 10:18
Pochwały: 4
Highscores: 1
Papryki:

Re: Wok

Postprzez tomek1491 » 15 paź 2012, o 16:42

na chlopski rozum wysoka temperatura albo zniszczylaby niety albo poluzowala na tyle ze po 2-3 uzyciach odpadlyby same
Avatar użytkownika
tomek1491

ROZGADANY
 
Posty: 218
Images: 17
Dołączył(a): 29 mar 2012, o 22:24
Lokalizacja: Ciechanów
Pochwały: 3
Highscores: 5
Papryki:

Re: Wok

Postprzez Psyhe » 15 paź 2012, o 16:48

Jeżeli to nie jest stal węglowa to nie jest wok do wypalania , to tak jakbym miał wypalić patelnie teflonową
Obrazek
Avatar użytkownika
Psyhe

CHILIHEADMOD
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 1809
Images: 99
Dołączył(a): 5 maja 2011, o 16:57
Lokalizacja: U królowej na kolanach
Pochwały: 6
Highscores: 3
Papryki:

Re: Wok

Postprzez Polishteam » 15 paź 2012, o 16:50

tomek1491 napisał(a):na chlopski rozum wysoka temperatura albo zniszczylaby niety albo poluzowala na tyle ze po 2-3 uzyciach odpadlyby same


No ale Wok ma wytrzymywać wysokie temperatury ;)

Z tym wypalaniem sobie żartnołem, w życiu bym nie wypalał patelni z teflonem albo czymś podobnym. :lol:
Avatar użytkownika
Polishteam

GOD OF CHILIHEAD
SUPER CHILIHEAD
 
Posty: 1180
Images: 451
Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 10:18
Pochwały: 4
Highscores: 1
Papryki:

Re: Wok

Postprzez tomek1491 » 15 paź 2012, o 16:52

no wok ma wytrzymywać, markety musza zarobic, wiec sobie pomysl ile musialo kosztowac zrobienie takiego woka. zaloze sie ze nie są to częsci najlepszej jakości. zresztą będzie to widoczne w trakcie uzywania.
Avatar użytkownika
tomek1491

ROZGADANY
 
Posty: 218
Images: 17
Dołączył(a): 29 mar 2012, o 22:24
Lokalizacja: Ciechanów
Pochwały: 3
Highscores: 5
Papryki:

Re: Wok

Postprzez Syndi » 15 paź 2012, o 16:54

wydaje mi się, że jest tak jak pisze Psyhe.
Węglówkę trzeba wypalić, żeby zrobiła się warstwa węglowa nieprzywierająca. Robi się to kilkakrotnie w piekarniku na 250st., rączki by się zwęgliły...
Obrazek Obrazek
Avatar użytkownika
Syndi

CHILIHEADMOD
SUPER CHILIHEAD
 
Posty: 1304
Images: 52
Dołączył(a): 16 maja 2011, o 16:13
Lokalizacja: wieś niedaleko od Stolicy
Pochwały: 20
Highscores: 1
Papryki: ...są dla mnie najważniejszą przyprawą

Re: Wok

Postprzez Polishteam » 15 paź 2012, o 16:56

Powiem tak, Wok musi być ze stali węglowej bez żadnych dodatkowych typu teflonu. Po wypaleniu powstaje nam powłoka typu nonstick w porządnym woku, więc wszelkiego rodzaju dodatki są nie potrzebne.Zresztą taki wok ze stali nie jest aż tak drogi.

A ten wlodiego starczy mu na dłużej (przynajmniej tak mi się wydaje), bo miałem go w ręku i był bardziej masywny niż te woki na wagę z "tektury" :D
Avatar użytkownika
Polishteam

GOD OF CHILIHEAD
SUPER CHILIHEAD
 
Posty: 1180
Images: 451
Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 10:18
Pochwały: 4
Highscores: 1
Papryki:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Przybory kuchenne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron