Diwajs do robienia keczupów, przecierów :)

Czyli co powinien mieć każdy chilihead

Re: Diwajs do robienia keczupów, przecierów :)

Postprzez Piotrek_S » 8 sie 2012, o 08:15

Zrobię dziś może więcej fotek to pokaże Wam dokładniej jak to działa.

Ja to robiłem tak, że koralki pociąłem na połówki - podgotowałem i takie miękkie pakuje do tego urządzenia i dalej kręcenie korbą. Zostają skórki i pestki. Wbrew pozorom nie zapycha się to tak strasznie. Na 2kg pomidora raz czyściłem.
Nie wiem jak z surowymi pomidorami, ale pewnie też dało by radę. Tam w środku jest taka śruba co jak kręcisz to zasysa towar i przeciska przez sito.
Moje jest całe plastikowe, ale babka w miejscowym GSie :P mówiła, że mają jeszcze metalowe, ale za 40 zł.

Polishteam jak chcesz to mogę Ci taki kupić i wysłać.
Avatar użytkownika
Piotrek_S

MŁODY CHILIHEAD
 
Posty: 410
Dołączył(a): 23 lut 2012, o 18:44
Lokalizacja: Łomianki
Papryki:

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Re: Diwajs do robienia keczupów, przecierów :)

Postprzez Polishteam » 8 sie 2012, o 11:38

Piotrek_S napisał(a):Zrobię dziś może więcej fotek to pokaże Wam dokładniej jak to działa.
Polishteam jak chcesz to mogę Ci taki kupić i wysłać.



Rozejrzę się jeszcze za tym i jak nie znajdę to pewnie się skuszę na to co Ty masz. Może ktoś jeszcze będzie chciał to :D
Avatar użytkownika
Polishteam

GOD OF CHILIHEAD
SUPER CHILIHEAD
 
Posty: 1180
Images: 451
Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 10:18
Pochwały: 4
Highscores: 1
Papryki:

Re: Diwajs do robienia keczupów, przecierów :)

Postprzez Psyhe » 15 sie 2012, o 12:16

Jak to się w ogóle nazywa ? nie mogę w necie doszukać sie tego

Dobra znalazłem to jest przecierak

http://allegro.pl/przecierak-do-warzyw- ... 51756.html
Obrazek
Avatar użytkownika
Psyhe

CHILIHEADMOD
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 1809
Images: 99
Dołączył(a): 5 maja 2011, o 16:57
Lokalizacja: U królowej na kolanach
Pochwały: 6
Highscores: 3
Papryki:

Re: Diwajs do robienia keczupów, przecierów :)

Postprzez Justysia » 15 sie 2012, o 14:25

Słuchajcie a mógłby ktoś zrobić filmik jak to pracuje? ile zostaje na sitku itd bo jak kiedyś pisałam mam nakładkę na maszynkę ręczną i ogólnie jest wporządku tylko trzeba się narobić i napaprać bo co troche trzeba myć tę całą nakładkę bo sitko zapycha się włóknami pomidora....:/ i miązsz trzeba przrabiać 2 razy bo to co wstępnie odleci ma jeszcze mnóstwo soku. Czekam z niecierpliwością i może zamówię, zróbcie filma to by dużo pomogło!!
Avatar użytkownika
Justysia

CHILIHEAD
 
Posty: 844
Images: 1
Dołączył(a): 12 cze 2011, o 13:31
Lokalizacja: Moje miasto ŁDZ
Papryki:

Re: Diwajs do robienia keczupów, przecierów :)

Postprzez Psyhe » 15 sie 2012, o 14:26

No kurczę ja też bym chciał szukałem na necie jakiś filmów ale nie ma
Obrazek
Avatar użytkownika
Psyhe

CHILIHEADMOD
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 1809
Images: 99
Dołączył(a): 5 maja 2011, o 16:57
Lokalizacja: U królowej na kolanach
Pochwały: 6
Highscores: 3
Papryki:

Re: Diwajs do robienia keczupów, przecierów :)

Postprzez Justysia » 15 sie 2012, o 14:29

Bo wiesz każdy mówi fajne fajne, ale fajne nie równe jest fajne które tobie pasuje :) ale napisałam hehe, no i o to się rozchodzi głównie, że chciałabym zobaczyć jak to pracuje i Psyche się ze mną zgadza, jak wydawac 5dych to wiedzieć na co. I czy sprawdza się z innymi warzywami, to jest ważne też, ktoś próbował? albo z owocami?jabłka ugotowane np? ja w tym roku nie obierałam jabłek ze skórki tylko wykrawałam gniazda i gotowałam, a potem przecierałam przez durszlak bo ma większe otwory niż sitko, mniej roboty ale też się namachałam

-- 15 sie 2012, o 15:30 --

a i czy trzeba te pomidory najpierw rozgotować?
Avatar użytkownika
Justysia

CHILIHEAD
 
Posty: 844
Images: 1
Dołączył(a): 12 cze 2011, o 13:31
Lokalizacja: Moje miasto ŁDZ
Papryki:

Re: Diwajs do robienia keczupów, przecierów :)

Postprzez aldorn » 11 wrz 2012, o 19:58

Ten przyrząd po polsku nazywa się przecierak i jest u mnie w Aldim metalowy za 50 złotych :P
Avatar użytkownika
aldorn

ROZGADANY
 
Posty: 282
Images: 11
Dołączył(a): 23 lip 2011, o 13:39
Lokalizacja: Nysa
Papryki:

Poprzednia strona

Powrót do Przybory kuchenne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

cron