Strona 12 z 12

Re: Noże

PostNapisane: 25 lis 2015, o 21:02
przez GregKrak
Noże naprawdę są zaje......e, tylko podczas sprowadzania uważaj na cło i podatek - ja zapłaciłem ponad 300 zł :evil: <chili>

Re: Noże

PostNapisane: 13 gru 2015, o 14:23
przez Polishteam
Mam pytanko, mam trochę punktów w makro i jest promocja na noże Richardson Sheffield: Tutaj.
Powiedzcie czy ktoś może miał i czy warto za tą cenę. Chcę sprezentować znajomemu, bo on praktycznie noży nie ma 8-)
Proszę bez zbędnych tekstów typu lepiej dołożyć i kupić ;)

Re: Noże

PostNapisane: 14 sty 2017, o 22:15
przez Alina112
W ikei są dobre noże w dobrej cenie. choc to wiadomo ikea może wiele nie przetrzymają :idea:

Re: Noże

PostNapisane: 24 sty 2017, o 16:49
przez koszmarnick
Jeśli już chcecie takie pieniądze wydawać na noże kuchenne to z czystym sumieniem polecam stronkę www.knives.pl Na sto procent któryś z makerów zrobi Wam nóź jaki chcecie, i będzie tańszy od Gekko. Czy nóż do kuchni musi być z damastu? Osobiście ....nie sądzę. Dobra stal zahartowana na 63-65 hrc i będzie nożyk do końca życia. Należy się zastanowić nad tym z czego ma być ów nożyk, mam tu na myśli stal nierdzewną lub tzw czarną. Nierdzewna ma mały minus, nie da się jej tak wysoko zahartować. Ale nie trzeba się martwić o rdzewienie. Stal czarna natomiast to mistrzostwo jesli idzie o twardość, ale trzeba dbać by rdza się nie panoszyła. Pogadajcie zresztą z twórcami i doradzą Wam najlepiej jak potrafią.

Re: Noże

PostNapisane: 25 sty 2017, o 14:16
przez Ciapek23
Dzieki za strone! Genialne, na pewno z niej kiedys skorzystam :) wlasnie ostatnio podjelam decyzje o zmianie zestawu nozy w kuchni


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Noże

PostNapisane: 20 wrz 2017, o 20:48
przez ChiliFoodie
Przejrzałem część postów, i widzę że przewijają się różne firmy produkujące noże. Według mnie najważniejsze jest by nóż był kuty, a nie wykonany jak większość z kawałka byle jakiego metalu.
Kto potrafi ostrzyć na ostrzałce stalowej (wygląda jak pręt) ten jest mistrz, ja mam ostrzałkę "amatorską" ale zadbałem o to by była wykonana przez producenta noży. Nie jest to bez znaczenia, bowiem chodzi o zachowanie tzw "geometrii ostrza". Korzystam z takiego zestawu od ponad 5 lat i noże są ostre jak brzytwy.