Ketchup stuningowany

Co jeszcze można z papryki...

Re: Ketchup stuningowany

Postprzez wlodizw » 2 sie 2013, o 08:31

To tak na szybko na spontanie powstało, po tym jak gadaliśmy razem rano. Admin już się śmiał, że przecier jest "firmowy" ale to z produktów, które akurat miałem rano w domu. Przepraszam, że przecier nie jest Pudliszki czy tam inny Łowicz... takie składniki miałem akurat rano pod ręką to z takich zrobiłem aby się do jutra dobrze wszystko przegryzło.
trans-8-metylo-N-wanilino-6-nonenamid rządzi


Obrazek
Avatar użytkownika
wlodizw

VIP
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 2311
Images: 114
Dołączył(a): 19 kwi 2011, o 10:10
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 7
Papryki: lubię jeść i lubię jak mnie po nich piecze tu i tam...

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Re: Ketchup stuningowany

Postprzez wolek68 » 3 sie 2013, o 09:49

Ja mam sos z sobą zaprawiany "Czarną Wdową" więc też posmakujemy :D
Avatar użytkownika
wolek68

VIP
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 1855
Images: 11
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 06:48
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 11
Papryki:

Re: Ketchup stuningowany

Postprzez Seblite88 » 12 wrz 2013, o 14:31

Ja też postanowilem przerobić zwykły kechup na coś lepszego , 3 razy już robiłem za każdym razem z innego kechupu , kotlin (była ładna promka w tesco ) lidlowy jakiś taki do grilla przecena po sezonie grillowania oraz tortex , składniki podobne do wszystkich
zioła dalmatyńskie
curry
czosnek
pieprz
sól
cebula
przecier najlepiej wychodzi ten z tesco bez kitu z dawtony oraz pudliszek za
bardzo jak dla mnie gęsty :) Carribean red , explosive ember ( tu nie wiedziałem poprostu do czego to dodać to wrzuciłem ) oraz goronong yellow

Pytanie troche tego mam około 20 słoiczków po przecierach ile taki kechup może stać ??????

Pozdro
Avatar użytkownika
Seblite88

ROZKRĘCA SIĘ
 
Posty: 149
Images: 117
Dołączył(a): 22 sty 2013, o 17:51
Pochwały: 1
Papryki:

Poprzednia strona

Powrót do Sosy, dipy, marynaty

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości