-5-8 Habanero(zalezy jaką ostrość lubimy)
-1/2 ananas (pokrojony)
-1/2 magno (pokrojone)
-2 Marchewki
-3 Pomidory koktajlowe
-1 Łyżeczka soli
-4 Łyżeczki curry
-2 Łyżeczki cukru
-imbir 3-5g
-3 zabki czosnku
-Sok z 2 cytryn
Drobno posiekać czosnek i zeszklić na oliwie z oliwek.Następnie dodać pokrojone habanero, ananas, pomidory i marchew.dusić na małym ogniu 5-6 minut.Następnie do miksera i dodać Sól, curry w proszku, cukier i imbir.
Wszystko teraz spowrotem do rondla i wymieszac z sokiem z cytryny(zamiast soku z drugiej cytryny mozna dać sok pomarańczowy)
Kontynuuj gotowanie aż do osiągnięcia pożądanej konsystencji, a następnie napełnij w słoiczki.
Najlepiek podawać z krewetkami panierowanymi w wiórkach kokosowych.
Krewetki obrane z ogona
2 jajka z odrobiną soli
1 szklanki mąki
1 łyżeczka soli
1 szklanka wiórki kokosowe, rozdrobnione i słodzone
Krewetki maczamy w mące a następnie w jajku i wiórkach kokosowych osłodzonych i wrzucamy na gorący głęboki olej.