Sos typu Vifon
Napisane: 10 maja 2020, o 08:49
Ktoś wie może jak zrobić własnoręcznie sos podobny do tego tradycyjnego Vifona Chilli? Nie chodzi mi o ten słodki tylko o ten 'normalny' - pomarańczowy o wiele ostrzejszy. Chciałbym kupić sobie nasiona jakiejś papryczki i robić z nich sosy. Po głowie na razie chodzi mi piri-piri i Jalapeno. jakichś super ostrych nie chce bo to ma służyć do jedzenia a co mi po jakichś super ostrych paprykach skoro tego jeść się praktycznie nie da a smaku samej papryki się nie poczuje? Zresztą nie mam na razie pojęcia o papryczkach - dopiero się za to zabieram.
A jak to jest z marynowaniem? Jak się zamarynuje ostrą paprykę to ona w marynacie traci na ostrości?
A jak to jest z marynowaniem? Jak się zamarynuje ostrą paprykę to ona w marynacie traci na ostrości?