Chakalaka z Morugą Yellow
Napisane: 14 wrz 2018, o 21:01
Zrobiłem sobie chakalake.
Użyłem papryki słodkiej zielonej i czerwonej, pomidory bez skórki, kukurydzę, marchewkę, bulion, cebulę, czosnek, curry i imbiru. Oczywiście do tego wszystkiego papryka stulejarz Moruga Yellow (cała wrzucona, ale posiekana).
God damn it jakie to ostre
Zjadłem małą porcję z chlebkami naan oraz serkiem grani. Teraz pije sobie IPA, aby jakoś odpocząć
Moc tej papryki po 30 minutach nadal czuje, jakby swego rodzaju szok. Na początku lekki ból głowy i jakby drgawki. Przez chwilę się wystraszyłem
Cały przepis na chakalakę wziąłem stąd (możecie coś dodać od siebie, jak ja kukurydzę) -> [deleted]
Chlebki naan -> [deleted]
Użyłem papryki słodkiej zielonej i czerwonej, pomidory bez skórki, kukurydzę, marchewkę, bulion, cebulę, czosnek, curry i imbiru. Oczywiście do tego wszystkiego papryka stulejarz Moruga Yellow (cała wrzucona, ale posiekana).
God damn it jakie to ostre
Zjadłem małą porcję z chlebkami naan oraz serkiem grani. Teraz pije sobie IPA, aby jakoś odpocząć
Moc tej papryki po 30 minutach nadal czuje, jakby swego rodzaju szok. Na początku lekki ból głowy i jakby drgawki. Przez chwilę się wystraszyłem
Cały przepis na chakalakę wziąłem stąd (możecie coś dodać od siebie, jak ja kukurydzę) -> [deleted]
Chlebki naan -> [deleted]