Strona 7 z 9

Re: Marynowane papryczki

PostNapisane: 26 wrz 2014, o 12:42
przez Dziunia87
To dziś marynuję Lemon Dropy :-)

Re: Marynowane papryczki

PostNapisane: 14 paź 2014, o 00:29
przez Dziunia87
Zamarynowałam wg. tegorocznej słabszej nieco mikstury Wolka :)

Obrazek

Zamarynowałam Lemon Dropy i inne dojrzałe w tym czasie ostrości: chili czerwone, chili żółto-pomarańczowe
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wczoraj jeszcze do słoika poszedł zbiór z chili Sangrii :)

Re: Marynowane papryczki

PostNapisane: 10 lip 2015, o 17:56
przez ishi
Mi jakoś ten olej w marynowanych paprykach nie podchodzi... za bardzo jest wyczuwalny. Szukam cały czas ciekawego przepisu na marynowane jalapeno jak ktoś ma sprawdzony i smaczny to będzie miło jak się podzieli ;)

Re: Marynowane papryczki

PostNapisane: 10 lip 2015, o 19:44
przez Syndi
zapytaj "4ndrew", ostatnio dostałem od niego duuuży słoik marynowanych jalapek (prawdopodobnie bez oleju) - bardzo dobre!
... i w sumie mógłby się podzielić przepisem na marynatę :D

Re: Marynowane papryczki

PostNapisane: 10 lip 2015, o 20:20
przez 4ndrew
zebym jeszcze pamietal ;). oliwy odrobinke daje w kazdym razie , a jak nie pamietam z czego sie robilo marynate zeby dobra byla to sciagam dla przypomnienia sporo od wołka ;) + na co tam mam faze danego dnia i co pod reka a czego brak .

Re: Marynowane papryczki

PostNapisane: 27 sie 2015, o 12:05
przez suchy666
przepis wołka wygląda świetnie i pewnie smakuje jeszcze lepiej.
Będę go chciał koniecznie wykorzystać do jalapeno, tylko teraz pytanie czy nie lepiej pokroić je w krążki trochę zagotować razem z marynata aby zmiękły delikatnie i później na szybko do słoiczków i zakrętkami do dołu to się chyba powinny zapasteryzować mi dobrze ?

Re: Marynowane papryczki

PostNapisane: 21 cze 2016, o 09:45
przez suchy666
wolek68 napisał(a):
1 Szklanka octu 10% i 4 szklanki wody,
2 ząbki czosnku
2 listki laurowe
gorczyca
po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
4 łyżki cukru
2 łyżki soli
2 łyżki oliwy
Wode z przyprawami się zagotowuje i na koniec dodaje się ocet.
Ja pasteryzuje w piekarniku w temp.180stopni,15 min.potem zmniejszam do 130stopni i 20-30minut.


Chciałem tylko powiedzieć że zrobiłem marynatę w zeszłym roku wg Twojego przepisu i jest wspaniała, nie ma osoby której by się nie spodobał jej smak!
W tym roku chyba wykorzystam ją tak samo do marynowanej cebulki z papryką :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
COŚ WSPANIAŁEGO POLECAM KAŻDEMU :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Re: Marynowane papryczki

PostNapisane: 7 wrz 2016, o 19:01
przez koszmarnick
Proszę o podpowiedź: czy do tego przepisu od wołka mogę dodać pokrojony w kostkę ser feta? Chodzi mi o to, czy podczas pasteryzacji nie zrobi się z tego biała papka?

Re: Marynowane papryczki

PostNapisane: 8 wrz 2016, o 09:15
przez suchy666
ja zalewam te papryczki wrzącą zalewą i tylko stawiam słoiki na nakrętkach i to wystarczy, pięknie zassysają i się dobrze trzymają.

Myślę że przy fecie tak powinieneś poczynić :) 8-)

Re: Marynowane papryczki

PostNapisane: 8 wrz 2016, o 09:18
przez Turtle
Feta z octu..? To chyba dobre nie będzie...

Wysłane z mojego XT1032 przy użyciu Tapatalka