Strona 6 z 9
Re: Marynowane papryczki
Napisane:
3 paź 2012, o 14:35
przez karlos
Robię według podobnego przepisu co vert tylko zamiast octu spirytusowego dodaje jabłkowy.
Papryki wychodzą rewelacyjne
Re: Marynowane papryczki
Napisane:
11 paź 2012, o 16:11
przez emzej67
Ja mam takie pytanie. Jak złagodzić krążki jalapeno do poziomu tych z la costeny? Nie wiem co zrobiłem nie tak, ocet jabłkowy i zwykły tez używałem cukier sól i przyprawy dodam że papryki wcześniej pocięte w krążki gotowałem chwile by zbić ostrość i dopiero potem do słoików i zalewa. Dziś odpaliłem jeden słoik z połowy lipca i są naprawdę ostre, na poziomie tabasco habanero. Na surowo zielone jalapenki tez jakieś ostre były bardziej niż te 2000 shu. Rosły sobie obok habanero ale wątpię że zmutowały. Pozdro.
Re: Marynowane papryczki
Napisane:
11 paź 2012, o 18:38
przez Polishteam
Zwiększ ilość octu w stosunku do wody, jeśli robiłeś 1:5 to spróbuj 1:3 itd.
Re: Marynowane papryczki
Napisane:
18 paź 2012, o 15:49
przez heartless
Re: Marynowane papryczki
Napisane:
10 sie 2013, o 14:59
przez czlapik
mam pytanie odnośnie oleju, oliwy
po co dodajecie? czyżby poprawiało smak marynaty?
co sądzicie o dodaniu kminku, rozmarynu i innych przypraw?
Re: Marynowane papryczki
Napisane:
10 sie 2013, o 15:02
przez ras13
Tak naprawdę z przyprawami to każdy wrzuca co lubi i tyle, bo przecież o gustach się nie dyskutuje.
Re: Marynowane papryczki
Napisane:
10 sie 2013, o 15:32
przez Polishteam
Oliwa i olej zabezpieczają przed pleśnią, co by się nie zepsuło.
Re: Marynowane papryczki
Napisane:
11 sie 2013, o 11:03
przez G_R
Olliwa powoduje lepsze wyrównanie smaków i zapachów. Bez oliwy też się da zapasteryzować.
Re: Marynowane papryczki
Napisane:
25 wrz 2014, o 14:13
przez Dziunia87
Jakie są Wasze sprawdzone odmiany do marnowania poza cyklonem? Co polecacie?
Re: Marynowane papryczki
Napisane:
25 wrz 2014, o 15:56
przez wolek68
Jalpeno,Serrano,Lemon Drop,Rocoto,Dutch Chili,Big Jim,Palivec,Cherry Chili,Peperoncino Picante.