Marynowane papryczki

Co jeszcze można z papryki...

Re: Marynowane papryczki

Postprzez karlos » 3 paź 2012, o 14:35

Robię według podobnego przepisu co vert tylko zamiast octu spirytusowego dodaje jabłkowy.


Papryki wychodzą rewelacyjne :)
kocham chili pod każdą postacią :)
Obrazek
Jeśli lubisz chili i cycki to kliknij w baner powyżej <chili>
MIEJSCE NA SPAM--->
Avatar użytkownika
karlos

VIP CHILIHEAD
 
Posty: 2098
Images: 28
Dołączył(a): 5 maja 2011, o 14:39
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 1
Papryki:

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Re: Marynowane papryczki

Postprzez emzej67 » 11 paź 2012, o 16:11

Ja mam takie pytanie. Jak złagodzić krążki jalapeno do poziomu tych z la costeny? Nie wiem co zrobiłem nie tak, ocet jabłkowy i zwykły tez używałem cukier sól i przyprawy dodam że papryki wcześniej pocięte w krążki gotowałem chwile by zbić ostrość i dopiero potem do słoików i zalewa. Dziś odpaliłem jeden słoik z połowy lipca i są naprawdę ostre, na poziomie tabasco habanero. Na surowo zielone jalapenki tez jakieś ostre były bardziej niż te 2000 shu. Rosły sobie obok habanero ale wątpię że zmutowały. Pozdro.
Avatar użytkownika
emzej67

NOWY
 
Posty: 40
Images: 0
Dołączył(a): 17 lut 2012, o 16:55
Lokalizacja: Kotowa Wola
Papryki:

Re: Marynowane papryczki

Postprzez Polishteam » 11 paź 2012, o 18:38

Zwiększ ilość octu w stosunku do wody, jeśli robiłeś 1:5 to spróbuj 1:3 itd.
Avatar użytkownika
Polishteam

GOD OF CHILIHEAD
SUPER CHILIHEAD
 
Posty: 1180
Images: 451
Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 10:18
Pochwały: 4
Highscores: 1
Papryki:

Re: Marynowane papryczki

Postprzez heartless » 18 paź 2012, o 15:49

Za chwilę 2kg cyklonków wyląduje w słoikach :D :D :D :D :D :D :D <chili>
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Avatar użytkownika
heartless

ROZGADANY
 
Posty: 218
Dołączył(a): 17 sty 2012, o 15:41
Papryki:

Re: Marynowane papryczki

Postprzez czlapik » 10 sie 2013, o 14:59

mam pytanie odnośnie oleju, oliwy

po co dodajecie? czyżby poprawiało smak marynaty?


co sądzicie o dodaniu kminku, rozmarynu i innych przypraw?
Avatar użytkownika
czlapik

ROZGADANY
 
Posty: 292
Images: 127
Dołączył(a): 9 wrz 2012, o 15:18
Lokalizacja: Szczecin
Papryki:

Re: Marynowane papryczki

Postprzez ras13 » 10 sie 2013, o 15:02

Tak naprawdę z przyprawami to każdy wrzuca co lubi i tyle, bo przecież o gustach się nie dyskutuje.
Avatar użytkownika
ras13

MŁODY CHILIHEAD
 
Posty: 539
Images: 312
Dołączył(a): 6 cze 2011, o 19:16
Lokalizacja: whitestock
Pochwały: 2
Papryki:

Re: Marynowane papryczki

Postprzez Polishteam » 10 sie 2013, o 15:32

Oliwa i olej zabezpieczają przed pleśnią, co by się nie zepsuło.
Avatar użytkownika
Polishteam

GOD OF CHILIHEAD
SUPER CHILIHEAD
 
Posty: 1180
Images: 451
Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 10:18
Pochwały: 4
Highscores: 1
Papryki:

Re: Marynowane papryczki

Postprzez G_R » 11 sie 2013, o 11:03

Olliwa powoduje lepsze wyrównanie smaków i zapachów. Bez oliwy też się da zapasteryzować.
Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa.
Avatar użytkownika
G_R

MŁODY CHILIHEAD
 
Posty: 480
Images: 0
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 10:58
Lokalizacja: 8 minut na południe od Wrocławia
Papryki:

Re: Marynowane papryczki

Postprzez Dziunia87 » 25 wrz 2014, o 14:13

Jakie są Wasze sprawdzone odmiany do marnowania poza cyklonem? Co polecacie?
Avatar użytkownika
Dziunia87

ROZGADANY
 
Posty: 390
Dołączył(a): 10 wrz 2014, o 22:08
Lokalizacja: Szczecin
Pochwały: 14
Papryki:

Re: Marynowane papryczki

Postprzez wolek68 » 25 wrz 2014, o 15:56

Jalpeno,Serrano,Lemon Drop,Rocoto,Dutch Chili,Big Jim,Palivec,Cherry Chili,Peperoncino Picante.
Avatar użytkownika
wolek68

VIP
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 1855
Images: 11
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 06:48
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 11
Papryki:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sosy, dipy, marynaty

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość