Oui napisał(a):Ocet z woda w proporcjach 1:1 najlepiej. 1-1,5 Lyzki na litr, ale Soli a nie cukru.
Do tego radze wrzucic pare ząbkow czosnku, lisc laurowy, pieprz (w kulkach, nie sypany) - co by odstraszalo mikroorganizmy ; ]
Ocet z woda 1:1?
1 Szklanka octu 10% i 4 szklanki wody,
2 ząbki czosnku
gorczyca
liść laurowy
po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
4 łyżki cukru
2 łyżki soli
2 łyżki oliwy
Wode z przyprawami się zagotowuje i na koniec dodaje się ocet.
Zagotowuje zalewe i gorącą zalewam Jalapeno.
Potem pasteryzuje w piekarniku w temp.130stopni,20 min.
Ostatnio edytowano 18 sie 2017, o 09:46 przez
wolek68, łącznie edytowano 4 razy