Strona 1 z 1

Suszone chili w oleju z lubczykiem

PostNapisane: 17 lis 2016, o 19:33
przez Araragi
Moje tegoroczne przetwory z papryk zakupionych od SIERR-y38. Wszystko poleciało do niewielkich słoiczków. Co ciekawego tam upchałem?

-suszone chili ( dla mnie najlepsze i najbardziej zjadliwa Habanero Black Stinger, ale są i morugi z jolokiami )
-lubczyk świeży
-gorczyca
-nasiona kopru
-czosnek
-olej nierafinowany

Po ugotowaniu słoiczków zawsze odczekuje z jeden dzień i już dodatek do każdej potrawy gotowy :) Dla mnie bomba. Znajomi miłośnicy ostrych rzeczy się zachwycają.




ps. Proszę moda o przeniesienie do działu wyżej :)

Re: Suszone chili w oleju z lubczykiem

PostNapisane: 17 lis 2016, o 20:05
przez DarkSkorpion
Masz jakiś przepis na to? Pomyliłeś działy. Ten jest związany z produktami "ze sklepowej półki" a Twoje wyglądają bardzo domowo. ;)

Re: Suszone chili w oleju z lubczykiem

PostNapisane: 17 lis 2016, o 22:40
przez Mr. Ed
Przeniesione.

Re: Suszone chili w oleju z lubczykiem

PostNapisane: 24 lis 2016, o 20:14
przez parkita
Kocham takie coś, moglbym to jesc calym dniami. Mniamm, znajomi tez zachwyceni

Re: Suszone chili w oleju z lubczykiem

PostNapisane: 8 sty 2017, o 19:56
przez spoco
Konserwujesz to jakoś? Jak przechowujemy i ile trzyma świeżość? Testowales może z oliwą?

Re: Suszone chili w oleju z lubczykiem

PostNapisane: 2 mar 2017, o 22:42
przez Pi0tR
ciekawie trzeba bedzie wytestować w tym roku

Re: Suszone chili w oleju z lubczykiem

PostNapisane: 2 paź 2017, o 11:52
przez kulbon85
Mozna prosić o dokładniejszy przepis?

Re: Suszone chili w oleju z lubczykiem

PostNapisane: 2 paź 2017, o 11:58
przez pafcioo
Ja też poproszę. Jadłem takie papryczki w oleju ale nie mogę znaleźć przepisu. Zalewasz gorącym olejem, czy zimnym i pasteryzujesz? Jaki olej?