Suszone chili w oleju z lubczykiem

Co jeszcze można z papryki...

Suszone chili w oleju z lubczykiem

Postprzez Araragi » 17 lis 2016, o 19:33

Moje tegoroczne przetwory z papryk zakupionych od SIERR-y38. Wszystko poleciało do niewielkich słoiczków. Co ciekawego tam upchałem?

-suszone chili ( dla mnie najlepsze i najbardziej zjadliwa Habanero Black Stinger, ale są i morugi z jolokiami )
-lubczyk świeży
-gorczyca
-nasiona kopru
-czosnek
-olej nierafinowany

Po ugotowaniu słoiczków zawsze odczekuje z jeden dzień i już dodatek do każdej potrawy gotowy :) Dla mnie bomba. Znajomi miłośnicy ostrych rzeczy się zachwycają.




ps. Proszę moda o przeniesienie do działu wyżej :)
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Avatar użytkownika
Araragi

NOWY
 
Posty: 23
Dołączył(a): 27 sty 2014, o 14:09
Papryki:

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Re: Suszone chili w oleju z lubczykiem

Postprzez DarkSkorpion » 17 lis 2016, o 20:05

Masz jakiś przepis na to? Pomyliłeś działy. Ten jest związany z produktami "ze sklepowej półki" a Twoje wyglądają bardzo domowo. ;)
Pomagam w uzyskaniu odszkodowań i świadczeń z wypadków.
Avatar użytkownika
DarkSkorpion

UŻYTKOWNIK
 
Posty: 166
Images: 2
Dołączył(a): 18 wrz 2016, o 19:19
Lokalizacja: Bytom
Pochwały: 4
Papryki: Habanero, Trinidad Moruga Scorpion

Re: Suszone chili w oleju z lubczykiem

Postprzez Mr. Ed » 17 lis 2016, o 22:40

Przeniesione.
.

Wysłane z mojego starego peceta z użyciem palców.

Growbox na białych LED-ach | Growlog 2014 | Growlog 2015 | Growlog 2016 | Growlog 2017
Avatar użytkownika
Mr. Ed

CHILIHEADMOD
CHILIHEAD
 
Posty: 894
Images: 369
Dołączył(a): 16 kwi 2013, o 10:47
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 48
Papryki: grzeją się pod lampami

Re: Suszone chili w oleju z lubczykiem

Postprzez parkita » 24 lis 2016, o 20:14

Kocham takie coś, moglbym to jesc calym dniami. Mniamm, znajomi tez zachwyceni
Avatar użytkownika
parkita

ŚWIEŻAK
 
Posty: 1
Dołączył(a): 23 lis 2016, o 13:57
Papryki:

Re: Suszone chili w oleju z lubczykiem

Postprzez spoco » 8 sty 2017, o 19:56

Konserwujesz to jakoś? Jak przechowujemy i ile trzyma świeżość? Testowales może z oliwą?
Avatar użytkownika
spoco

NOWY
 
Posty: 38
Dołączył(a): 23 cze 2013, o 00:23
Lokalizacja: Gda
Papryki: Ostre ;)

Re: Suszone chili w oleju z lubczykiem

Postprzez Pi0tR » 2 mar 2017, o 22:42

ciekawie trzeba bedzie wytestować w tym roku
"Patrz na orła w koronie, mógł być cały czerwony
Jakby w połowie napełnił się krwią traconą przez naszych
Ciągle biały i dumny niech mocniej wbija te szpony."
Avatar użytkownika
Pi0tR

ROZKRĘCA SIĘ
 
Posty: 121
Images: 47
Dołączył(a): 10 mar 2016, o 13:16
Lokalizacja: Lublin
Papryki:

Re: Suszone chili w oleju z lubczykiem

Postprzez kulbon85 » 2 paź 2017, o 11:52

Mozna prosić o dokładniejszy przepis?
Avatar użytkownika
kulbon85

ŚWIEŻAK
 
Posty: 3
Dołączył(a): 1 cze 2017, o 11:54
Papryki:

Re: Suszone chili w oleju z lubczykiem

Postprzez pafcioo » 2 paź 2017, o 11:58

Ja też poproszę. Jadłem takie papryczki w oleju ale nie mogę znaleźć przepisu. Zalewasz gorącym olejem, czy zimnym i pasteryzujesz? Jaki olej?
Avatar użytkownika
pafcioo

ŚWIEŻAK
 
Posty: 7
Dołączył(a): 30 wrz 2015, o 18:30
Lokalizacja: Zamość
Papryki:


Powrót do Sosy, dipy, marynaty

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości