Prostota i smak
Tym razem pomarańcza na tapecie i jak zwykle nie odłączne w mojej kuchni Habanero
Skład
Pomarańcza jedna wielka sztuka ( na oko znawcy to rozmiar D )
Habanero czerwone 4 szt najwieksze jakie miałem 100g jak nic
Marchewki 4 szt
cebula 1 szt
ocet ryzowy , tyle co do własnego widzimisię
cukier
MArchewke siekamy w kostke i na patelnie, (ja na oleju kokosowym smarze) do zrumienienia dajemy cebule, i do blendera wlewamy ocet ryżowy, cukier do smaku ale nia za dużo bo zabija ostrość
dajemy Habanero i wszystko sie ładnie wiruje. Dajemy na patelnie podbrzewamy krótko i do słoiczków poasteryzujemy
Tadaaa
smak słodko kwaśny jaki najbardziej lubie, szału smakowego niema bo nie jest to nic egzotycznego ale lepszego w sklepie nie znajdziemy wiec na grila czy kruche ciasteczka to jak znalazł. Kurczak w winie z tym sosem bardzo dobrze smakuje