Macho nacho salsa

Co jeszcze można z papryki...

Macho nacho salsa

Postprzez kamilus » 31 paź 2015, o 22:22

Opiszę przygotowany sosik salsa, idealny do naczosów na halloween. Słodko ostry, pobudza uczucie euforii, ale jednocześnie da się naczosy popijać piwem, bez śmietanki ;)

- 3 papryki czerwone słodkie (zwykłe takie) pokrojonych w paski, a potem kostkę
- 4 puszki pomidorów krojonych
- 4 łyżki stołowe octu winnego
- 3 łyżki cukru
Powyższe gotuję 5 minut, w miedzyczasie:
- 2 ząbki czosnku drobno siekam
- 3 trinidad scorpiony bez nasion drobno siekam
Powyższe smażę na patelni przez 5 minut,
dorzucam do gotującej się misktury.

Gotuję przez 80 minut na małym ogniu, po czym dosypuję:
- oregano
- pieprz
- kolendrę
- sól

Gotuję jeszcze około 20 minut. Nadaje się bezpośrednio do pasteryzacji.
Naprawdę dobre w smaku, czuć ostrość, ale nie ma pieprzowego aromatu.
Avatar użytkownika
kamilus

NOWY
 
Posty: 34
Dołączył(a): 7 paź 2015, o 14:25
Papryki:

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Re: Macho nacho salsa

Postprzez pacpaw » 1 lis 2015, o 00:27

Brzmi interesująco <thumright> .
Ja np. zawsze ocet dodaję na samym końcu. W związku z niższą temperaturą wrzenia po wlaniu tylko zagotowuje i przelewam do słoików.
Avatar użytkownika
pacpaw

ROZKRĘCA SIĘ
 
Posty: 104
Images: 0
Dołączył(a): 30 cze 2013, o 09:17
Lokalizacja: Poznań
Papryki:


Powrót do Sosy, dipy, marynaty

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

cron