Strona 5 z 5

Re: Fermentowane sosy

PostNapisane: 6 wrz 2018, o 10:44
przez CATALAYA
To i ja biorę się za kiszenie. Bazą będzie 2 kg pikantnych papryk takich z bazarku a pazura doda mix Caroliny Reaper, Bhut Jolokia i Apocalipse od Sierry. Postaram się wrzucić parę fotek ale to później.

Re: Fermentowane sosy

PostNapisane: 18 paź 2019, o 13:28
przez lath
CATALAYA napisał(a):To i ja biorę się za kiszenie. Bazą będzie 2 kg pikantnych papryk takich z bazarku a pazura doda mix Caroliny Reaper, Bhut Jolokia i Apocalipse od Sierry. Postaram się wrzucić parę fotek ale to później.


i jak wyszło ? sam chcę w tym roku coś podobnego zrobić i zbieram info co i jak :)

Re: Fermentowane sosy

PostNapisane: 6 lis 2019, o 09:38
przez lath
Przepisów na necie do wyboru i koloru

poszedłem w stronę najprostrzego przyrządzenia

15680

w słoju hungarian black, cayenne yellow i orange, kapke cyklona, carolina i lemon drop

zalane wodą z solą, po 2 dniu ładnie bombluje