Problem z sosem własnej roboty

Co jeszcze można z papryki...

Problem z sosem własnej roboty

Postprzez salami007 » 29 paź 2013, o 19:47

Parę tygodni temu zdecydowałem aby zrobić własny sos z tej strony http://www.habanero.pl/forum/index.php?topic=1286.0 (niestety nie znałem waszego forum :/ ) ale użyłem swoich papryczek (gatunku nie znam)
Ogólnie składniki sosu to:
-3 duże pomidory
-4 duże ząbki czosnku
-3,5 łyżki octu
-2 większe łyżeczki soli
-2 łyżki cukru
-4 łyżki oleju
-około 10 papryczek

Sosik wyszedł nawet ostry (nie bardzo ale czuć) problem jest w tym, że niestety dodałem tyle octu ile w przepisie a straszliwie go czuć i może ma ktoś sposób aby zniwelować częściowo ocet ?
Avatar użytkownika
salami007

NOWY
 
Posty: 25
Images: 0
Dołączył(a): 21 paź 2013, o 20:16
Papryki: Treściwe

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Re: Problem z sosem własnej roboty

Postprzez aldorn » 29 paź 2013, o 20:06

Delikatnie podgrzewaj, ocet dość szybko paruje.
Avatar użytkownika
aldorn

ROZGADANY
 
Posty: 282
Images: 11
Dołączył(a): 23 lip 2011, o 13:39
Lokalizacja: Nysa
Papryki:

Re: Problem z sosem własnej roboty

Postprzez salami007 » 29 paź 2013, o 22:25

ok dzięki za rade muszę sprawdzić
Avatar użytkownika
salami007

NOWY
 
Posty: 25
Images: 0
Dołączył(a): 21 paź 2013, o 20:16
Papryki: Treściwe

Re: Problem z sosem własnej roboty

Postprzez wolek68 » 30 paź 2013, o 07:11

Albo Ranigast podobno kwasy neutralizuje :D
Avatar użytkownika
wolek68

VIP
VIP CHILIHEAD
 
Posty: 1855
Images: 11
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 06:48
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 12
Papryki:


Powrót do Sosy, dipy, marynaty

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron