korzystajac z tej strony link zrobilem ostatnio sos, dla wszystkich milosnikow nadmiernej ilosci koledry takich jak ja mysle ze bedzie bardzo smaczny.
lekko zmodyfikowany przepis ze stronki, mniejwiecej uzylem:
- ok 10 zielonych jalapeno (1-2 lekko sie juz wybarwialy)
- poltorej pomidora
- ok 3/4 sredniej cebuli
- 2 zabki czosnku
- sok z cytryny, sol, pieprz - na oko, cytryny moze niecale 1/4
- kolenda, jak kto woli ja dalem duzo, ok cala szklanke ale ciezko mi powiedziec
przegotowalem jalapeno ok 5 minut i pomidory az skorka zaczela odchodzic. pomidory bez skory i papryke razem z czosnkiem, koledra, sola, sokiem z cytryny i pieprzem zblendowalem i na koniec dodalem drobno posiekana cebule. sos wyszedl rzadki ale po jakiejs godzinie nabral bardzo fajnej konsystencji jak widac na zdjeciu. polecam