Strona 2 z 3

Re: Syndi: La Avispa Furiosa

PostNapisane: 12 paź 2014, o 21:06
przez mm77
4 porcja sosu zrobiona,dość mocna zmodyfikowana przeze mnie :).NAPRAWDĘ ŚWIETNY SOS.

zmiany jakich dokonałem:
-nie dałem marchewki,cebuli
-więcej plastrów ananasa około 6 plastrów
- mniej czosnku 1 ząbek
-zamiast octu jabłkowego dałem spirytusowy
-nie dałem wody
-dałem 1/4 szklanki oleju
-więcej cukru 3 łyżki

:) Pozdrawiam

Re: Syndi: La Avispa Furiosa

PostNapisane: 12 paź 2014, o 21:10
przez Psyhe
mm77 napisał(a):4 porcja sosu zrobiona,dość mocna zmodyfikowana przeze mnie :).NAPRAWDĘ ŚWIETNY SOS.


No to trzeba bylo napisac co zmodyfikowales

Re: Syndi: La Avispa Furiosa

PostNapisane: 12 paź 2014, o 21:16
przez mm77
Psyhe napisał(a):
mm77 napisał(a):4 porcja sosu zrobiona,dość mocna zmodyfikowana przeze mnie :).NAPRAWDĘ ŚWIETNY SOS.


No to trzeba bylo napisac co zmodyfikowales



poprawione :)

Re: Syndi: La Avispa Furiosa

PostNapisane: 13 paź 2014, o 18:30
przez xlukaszox
Dzięki Syndowego przepisowi mogę smakować tak zaje... sosu ;) <thumright>
Obrazek

Re: Syndi: La Avispa Furiosa

PostNapisane: 10 mar 2015, o 22:19
przez pacpaw
A jak z trwałością po otwarciu słoiczka tego sosu u Was? U mnie wytrzymuje jedynie m-c i zaczyna ksinąć

Re: Syndi: La Avispa Furiosa

PostNapisane: 11 mar 2015, o 18:13
przez Syndi
Miesiąc to i tak długo.
Ale są aż 3 możliwości żeby nie kisło:
1. zrobić w mniejszych słoiczkach (np. ja na własny użytek robię w malutkich 80g),
2. użyć konserwantów ;)
3. otwierać tylko 1 sos, a następny jak ten pierwszy się skończy.

Re: Syndi: La Avispa Furiosa

PostNapisane: 27 paź 2015, o 18:19
przez CATALAYA
Dzięki Syndi za ten przepis. Dzisiaj zrobiłem ten sosik tyle, że zamiast Lemon Dropów dałem Aji Pineapple. Te czerwone to zamarynowane Indian PC-1. Pychotka

10305

Dzisiaj tj. 31.10.2015r. zrobiłem sosik w wersji 2.0

Po pierwsze proporcje x 2, po drugie słodka papryka pół na pół żółta i pomarańczowa, po trzecie więcej ananasa i po czwarte Aji Pineapple + TS Morouga Yellow + Bhut Jolokia Peach (w rozsądnych ilościach).

10321

Przed wczoraj tj. 02.11.2015r. zrobiłem sosik w wersji 3.0

Jak wyżej proporcje x 2, po drugie pół na pół słodkie papryki żółte z czerwonymi, po trzecie więcej ananasa, po czwarte zamiast cukru 3 łyżki miodu i po czwarte duuużo Aji Pineapple bez dodatku innych chili. W smaku mnie powaliło na kolana.

10333

Re: Syndi: La Avispa Furiosa

PostNapisane: 5 wrz 2016, o 06:48
przez WkołoMaciej
Takie pytanko czy może ktoś zamiast ananasa z puszki próbował zrobić ten sos z brzoskwiniami z puszki ??

Re: Syndi: La Avispa Furiosa

PostNapisane: 5 wrz 2016, o 08:09
przez Syndi
tak, robiłem - z brzoskwiniami ma gładszą konsystencję, ładniejszy kolor - ale za to jest troszkę mdły (jak dla mnie)

Re: Syndi: La Avispa Furiosa

PostNapisane: 3 wrz 2017, o 11:46
przez Adaśko
Świetny sos, zrobiłem z pomarańczowymi habanero i dałem 6-7 plastrów ananasa. Jak dla mnie 3 plastry to trochę za mało. Na pewno zrobię jeszcze jedną partię jak mi ostatnie lemon dropy dojdą