Strona 2 z 2

Re: Jerk sauce.

PostNapisane: 5 lis 2015, o 12:04
przez Dziunia87
Czy tę marynatę można dłużej przechowywać? Wekowałeś tę miksturę? Ile wytrzyma tak po prostu w pojemniku w lodówce?

Re: Jerk sauce.

PostNapisane: 6 lis 2015, o 13:59
przez sylcia
Marynata brzmi super, na niedzielny obiadek do kurczaka jak znalazł :) W mojej skromnej opinii wekowanie marynaty jest bez sensu bo czosnek, cebula zaparzą się, aromat zniknie i mięso nie przejdzie surowymi nutami. Jeśli chodzi o trwałość to sól konserwuje ale jej ilość jest chyba zbyt mała aby spełniła tę funkcję, dlatego miałabym obawy trzymać ją w lodówce dłużej niż kilka dni.

Re: Jerk sauce.

PostNapisane: 9 lis 2015, o 16:49
przez Vazhyl
Ja marynaty robię tylko na świeżo, a mięso leży w nich nie dłużej niż 48 godzin w lodówce.
Piwniczki niestety nie mam, a kojarzę, że jak dziadek szykował wieprzowinkę do wędzenia, to beczka z marynatą stała w ziemnej piwnicy tak koło tygodnia.

Re: Jerk sauce.

PostNapisane: 22 wrz 2016, o 10:29
przez Fruldar
Ja tez nie przepadam za sosem sojowym naprawdę jest straszny.