Jerk sauce.

Co jeszcze można z papryki...

Re: Jerk sauce.

Postprzez Dziunia87 » 5 lis 2015, o 12:04

Czy tę marynatę można dłużej przechowywać? Wekowałeś tę miksturę? Ile wytrzyma tak po prostu w pojemniku w lodówce?
Avatar użytkownika
Dziunia87

ROZGADANY
 
Posty: 390
Dołączył(a): 10 wrz 2014, o 22:08
Lokalizacja: Szczecin
Pochwały: 14
Papryki:

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Re: Jerk sauce.

Postprzez sylcia » 6 lis 2015, o 13:59

Marynata brzmi super, na niedzielny obiadek do kurczaka jak znalazł :) W mojej skromnej opinii wekowanie marynaty jest bez sensu bo czosnek, cebula zaparzą się, aromat zniknie i mięso nie przejdzie surowymi nutami. Jeśli chodzi o trwałość to sól konserwuje ale jej ilość jest chyba zbyt mała aby spełniła tę funkcję, dlatego miałabym obawy trzymać ją w lodówce dłużej niż kilka dni.
Avatar użytkownika
sylcia

MAŁOMÓWNY
 
Posty: 80
Images: 5
Dołączył(a): 19 mar 2013, o 10:11
Papryki: Habanero White, Habanero Red, Thai Chili, Cuban Black, Aji Lemon, E.Ember

Re: Jerk sauce.

Postprzez Vazhyl » 9 lis 2015, o 16:49

Ja marynaty robię tylko na świeżo, a mięso leży w nich nie dłużej niż 48 godzin w lodówce.
Piwniczki niestety nie mam, a kojarzę, że jak dziadek szykował wieprzowinkę do wędzenia, to beczka z marynatą stała w ziemnej piwnicy tak koło tygodnia.
Avatar użytkownika
Vazhyl

NOWY
 
Posty: 26
Dołączył(a): 7 mar 2015, o 15:33
Lokalizacja: Lublin
Papryki: Ostro: Jolki i Skorpiony.

Re: Jerk sauce.

Postprzez Fruldar » 22 wrz 2016, o 10:29

Ja tez nie przepadam za sosem sojowym naprawdę jest straszny.
Avatar użytkownika
Fruldar

ŚWIEŻAK
 
Posty: 8
Dołączył(a): 1 wrz 2016, o 08:47
Papryki: Jalapeno

Poprzednia strona

Powrót do Sosy, dipy, marynaty

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości