Sos Yt2 by Oui

Co jeszcze można z papryki...

Re: Sos Yt2 by Oui

Postprzez aldorn » 2 paź 2011, o 07:20

Porobiłem trochę sosów, jak na razie od strony technicznej robię tak:
Najpierw mielę składniki, potem je gotuję w dużym garze (małych ilości sosu nie robię :P ). Jak już ugotowane to przez sitko przecieram, żeby wszystkie części stałe pooddzielać (jak cyklonowe twarde skórki czy pestki z pomidorów), a na samym końcu redukuję do właściwej konsystencji na patelni.
Avatar użytkownika
aldorn

ROZGADANY
 
Posty: 282
Images: 11
Dołączył(a): 23 lip 2011, o 13:39
Lokalizacja: Nysa
Papryki:

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Re: Sos Yt2 by Oui

Postprzez karlos » 2 paź 2011, o 07:57

aldorn czym ty mielisz ,że później musisz sos przecedzać przez sito?
kocham chili pod każdą postacią :)
Obrazek
Jeśli lubisz chili i cycki to kliknij w baner powyżej <chili>
MIEJSCE NA SPAM--->
Avatar użytkownika
karlos

VIP CHILIHEAD
 
Posty: 2098
Images: 28
Dołączył(a): 5 maja 2011, o 14:39
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 1
Papryki:

Poprzednia strona

Powrót do Sosy, dipy, marynaty

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości

cron