Typowy sos chili podawany w Izraelu i kilku innych krajach. Pulapka na gosci z zachodu przyzwyczajonych do piekielnego tabasco
Czerwony s'khug
-5-6 papryczek typu cyklon
-6 zabkow czosnku
-garsc swiezej kolendry
-kumin, kolendra, pieprz, sol(tez dodajecie ile chcecie)
Wszystkie skladniki blendujemy az uzyskamy paste chili. jezeli pasta ma zbyt duzo wody mozna dodac suszony proszek chili. Jest duzo przepisow i tak naprawde mozna dodac dowolne przyprawy. Wazne zeby bylo chili, czosnek i swieza kolendra
z google:
Zielony s'khug
-5-6 zielonych papryczek typu cyklon
-6 zabkow czosnku
-swieza kolendra
-kumin, pieprz sol
No i blendujemy.
z google:
Jak ktos lubi to mozna dodac tez troche oliwy z oliwek i kilka innych skladnikow np pomidory. pasta moze byc tak gesta jak harissa albo bardzo plynna.